(34 producten) Lamazuna

Lamazuna

Lamazuna is een duurzaam cosmeticamerk met 100% natuurlijke, vegan, zero-waste verzorgingsproducten. De verzorgingsproducten worden met de hand in Frankrijk gemaakt op basis van biologisch gecertificeerde ingrediënten. Lamazuna is al meer dan 10 jaar een voorloper op het gebied van zero waste. De menstruatiecup vervangt niet alleen maandverband en tampons, maar is ook vrij van latex, ftalaten en bleekmiddelen. Ook de oorstokjes (Oriculi) en make-up removerdoekjes zijn wasbaar, en dus herbruikbaar.

De pijlers waarop Lamazuna is gebouwd zijn zero-waste, hoge kwaliteitsnormen, duurzame productie en, last but not least, eerlijke arbeidsomstandigheden. Bij elk product wordt de vraag gesteld of het schadelijke gevolgen heeft voor de huid en de natuur.

  • Als duurzaam bedrijf gebruikt Lamazuna niet alleen grondstoffen uit gecontroleerde biologische teelt, maar ze slagen er ook in om verpakkingsafval tot een minimum te beperken. De cosmetica in zeepvorm wordt verpakt in kleine kartonnen doosjes van gerecycled karton.
  • Lamazuna is bekroond door de Slow Cosmétique Association. Het garandeert dat het merk natuurlijke producten aanbiedt die vrij zijn van synthetische ingrediënten. Dus geen petrochemicaliën, plastics, siliconen, of controversiële ingrediënten en conserveringsmiddelen. Deze vereniging garandeert ook dat de prijzen een eerlijke weerspiegeling zijn van de kwaliteit van het product, en dat het merk geen ongefundeerde of misleidende marketingclaims maakt.
  • De producten zijn PETA Cruelty Free & Vegan gecertificeerd.
  • 2% van de winst wordt gedoneerd aan het 'PUR Projet'-project in Peru, dat verschillende initiatieven ondersteunt voor de herbebossing van het Amazonegebied.
  • Het bedrijf zet zich o.a. in om land- en bosbouwprojecten binnen en buiten Frankrijk te financieren. Daarnaast heeft Lamazuna een eigen eco-locatie gebouwd in de Drôme die volledig uniek is in Frankrijk.
Haar Tandverzorging Lichaam Cadeau  Parfum

1

1