Madara en biodiversiteit

Bijna 1 op de 5 plantensoorten die op onze planeet voorkomen, worden met uitsterven bedreigd. MÁDARA maakt gebruik van planten stamcel technologie om actieve ingrediënten uit planten te halen, zónder de planten te oogsten of hun natuurlijke habitat te beschadigen en draagt zo bij aan het behoud van de biodiversiteit. Plantaardige stamcellen zijn de toekomst van de natuurlijke beautyindustrie vanwege hun duurzame en efficiënte voordelen:

  • Planten stamcel technologie is een schone en duurzame technologie.
  • Planten stamcellen zijn revolutionaire schoonheidsingrediënten. Verkregen door duurzame technologie, stellen plantenstamcellen MÁDARA in staat om de mooiste voordelen van bedreigde plantensoorten te kunnen benutten zonder de (bedreigde) plant en zijn leefomgeving schade toe te brengen.
  • Bij stamceltechnologie worden de ingrediënten niet alleen ontdaan van verontreinigingen, zoals microben en pesticiden, er wordt ook bespaard op de hulpbronnen van land en water, die nodig zouden zijn voor het fysiek kweken van plantaardige hulpbronnen.
  • Het toepassen van stressvolle omstandigheden op plantencellen (bijvoorbeeld hoge UV-blootstelling) maakt het mogelijk om een nog hogere productie van de gewenste huid-beschermende moleculen te creëren.

MÁDARA gebruikt stamcellen van de noordelijke drakenkop en jeneverbes. De antioxiderende drakenkopstamcellen hebben uitstekende collageenbeschermende en collageenstimulerende eigenschappen, evenals anti-pigmentatie eigenschappen. Als krachtige bron van antioxidanten helpen ze schade door stedelijke vervuiling en UV-straling te neutraliseren. Stamcellen van noordelijke jeneverbessen worden toegepast in de ACNE serie. Ze hebben uitstekende antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen en zijn buitengewoon effectief zijn voor de acne gevoelige huid. Deze kostbare cellen neutraliseren ook vrije radicalen en beschermen de huidcellen tegen vroegtijdige door UV licht veroorzaakte huidveroudering.