Over B Corp™

Big Green Smile is opgericht met één doel voor ogen: het voor mensen makkelijker maken om duurzame producten te kopen, ongeacht hun budget. De B Corp™ certificering is een belofte aan onze klanten dat we vasthouden aan onze waarden en dat we blijven streven naar verbetering.
 
Er zijn nu meer dan 6.000 B Corps™ over de hele wereld. Samen maken we bedrijven eerlijker voor werknemers, klanten, gemeenschappen en het milieu. Voor ons betekent dit dat we alleen milieuvriendelijke producten verkopen, ons personeel een leefbaar loon betalen, een geweldige klantenservice bieden en op weg zijn naar een energieneutraal bedrijf.

Wat is een B Corp™?

De 'B' staat voor 'Benefit for all', wat B Corps™ vrij goed samenvat. Om een B Corp™ te worden, moeten bedrijven voldoen aan hoge sociale normen en milieunormen. Het is een intensief proces - we moesten bewijs leveren over een enorm aantal onderwerpen, van water- en energieverbruik tot diversiteit en inclusie.

Maar daar gaat het juist om - als je het B Corp™-logo op de site van een merk ziet, kun je erop vertrouwen dat ze het hebben verdiend. En om een B Corp™ te worden, moeten bedrijven zich wettelijk verplichten om een positieve impact te hebben op de maatschappij en het milieu.

Het is dan ook geen verrassing dat een heleboel merken uit ons assortiment ook B Corps™ zijn, zoals Weleda, Faith in Nature, Naïf, The Cheeky Panda, The Lekker Comapny en Beauty Kitchen. We verkopen in totaal meer dan 900 producten van gecertificeerde B Corps.

Wat is de volgende stap?

De B Corp™-certificering is slechts één stap in een lange reis, dus we gaan zeker niet achterover leunen en 'klus geklaard' zeggen. Zo hebben we grootse plannen om plastic nog verder te verminderen en zijn we op weg naar een netto nuluitstoot voor onze Scope 1- en Scope 2-emissies in 2030.

Als je meer wilt weten over de vooruitgang die we boeken, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Als dank doe je mee aan onze maandelijkse prijstrekking waarmee je een waardebon van €150 kunt winnen.