Onze belofte

 Onze belofte

We zijn niet perfect, dat is niemand. Maar we proberen elke dag een beetje beter te worden. Dat betekent dat we onze CO2-uitstoot verminderen, geen plastic meer gebruiken, ons aansluiten bij de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling en nog veel meer. Hier zijn een paar dingen die we onlangs hebben gedaan...

 

Ons productassortiment verbeteren

We hebben ons altijd ingezet om duurzame producten te verkopen. En nu gaan we nog een stapje verder. We hebben de afgelopen jaren meer plasticvrije producten toegevoegd en nog meer duurzame merken in de winkel gebracht.

In 2020 verkochten we 156.000 plasticvrije producten, 45.000 fairtrade producten en maar liefst 1,5 miljoen vegan producten.

 

Klimaatverandering aanpakken

We hebben de belofte van het verdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering ondertekend. Onze Scope 1- en Scope 2-koolstofemissies liggen op schema om in 2030 netto nul te zijn. Scope 3-uitstoot is lastiger, omdat deze betrekking heeft op onze waardeketen en zaken omvat als het woon-werkverkeer van onze werknemers en de producten die we inkopen. Maar we zijn nog steeds van plan om deze emissies tegen 2040 netto nul te hebben.

Al onze leveringen in Nederland en België zijn CO2-neutraal en we werken samen met ClimateCare.org om projecten te steunen die CO2 verminderen en levens verbeteren.

 

Van het bedrijfsleven een kracht voor het goede maken

We zijn B-corp en sluiten ons aan bij een wereldwijde beweging van bedrijven. Samen willen we de economie zo veranderen dat mensen en de planeet er beter van worden.


Volg onze vooruitgang

Je kunt op de hoogte blijven van onze vorderingen door je aan te melden voor onze nieuwsbrief, ons te volgen op sociale media en ons duurzaamheidsrapport te lezen.


Word lid

Wil je een actieve rol spelen in onze visie op een duurzamere wereld?

Maak een klantenaccount aan
Verkoop je producten via Big Green Smile
Word lid van ons team