Verzorging en make-up zonder microplastics

MÁDARA gebruikt uitsluitend natuurlijke ingrediënten, recyclebare en post-consumer gerecyclede verpakkingen, en verwerkingstechnieken die schoon en respectvol zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu. MÁDARA-formules zijn natuurlijk en biologisch gecertificeerd volgens de internationale ECOCERT- en COSMOS-normen, die de herkomst van de ingrediënten, de verpakking en de productieprocessen definiëren en controleren. Bovendien hebben ze zich er ook toe verbonden microplasticvrij te produceren vanwege de groeiende bezorgdheid over het milieu en de wijdverbreide aanwezigheid van microplastics en de mogelijke gevolgen hiervan voor de natuur en de menselijke gezondheid.

Wat zijn microplastics?

Microplastics zijn kleine plastic deeltjes kleiner dan 5 mm die gemakkelijk door waterfiltersystemen heenkomen en in zeeën en meren terechtkomen. Ze kunnen in het water terechtkomen als primaire microplastics, zoals kralen uit verzorgingsproducten of microvezels uit kleding, en als secundaire microplastics van grotere plastic voorwerpen die in kleinere stukjes uiteenvallen.

Waarom zijn microplastics schadelijk?

Door hun kleine formaat zijn microplastics onmogelijk op te ruimen op het strand. Ze worden gemakkelijk opgenomen door zoöplankton, de basis van het mariene voedselsysteem, waardoor microplastics in de voedselketen van vogels, vissen, schildpadden en walvissen terechtkomen. Geschat wordt dat meer dan 90% van de zeevogels stukjes plastic in hun maag hebben. Vissen, zeezoogdieren en zeevogels worden verwond en gedood door plastic, en er wordt aangenomen dat ongeveer 700 soorten hierdoor kunnen uitsterven. Als we de voedselketen volgen, kan de schadelijke verontreiniging zelfs op uw bord terechtkomen.

“’Dieper dan de huid’ is de filosofische essentie van MÁDARA, wat betekent dat schoonheidsproducten niet alleen ons uiterlijk beïnvloeden, maar ook ons lichaam, onze gezondheid en het milieu. De herkomst van de ingrediënten, de productie en de verpakking zijn allemaal van invloed op de planeet en haar hulpbronnen.”

— Lotte Tisenkopfa-Iltnere, MÁDARA oprichster

Natuurlijke alternatieven?

In de cosmetica-industrie worden microplastics meestal aangetroffen in gezichtsscrubs, tandpasta's, douchegels en lichaamsscrubs als synthetische microkorrels en plastic glitter. Microplastics zijn onlangs verboden in Groot-Brittannië en enkele andere landen, maar komen nog steeds op de grootste delen van de planeet voor. Alle formules van MÁDARA zijn vrij van microkorrels en synthetische glitter. In plaats daarvan gebruiken wij zuivere mineralen en natuurlijke scrub-ingrediënten zoals vulkaanzand, die geen bedreiging vormen voor het milieu en de menselijke gezondheid.

Ontdek Mádara make-up

Ontdek Mádara gezichtsverzorging