Ontstaan en waarden van Bee Honest Cosmetics

Bijen zijn de helden van de natuur. Zonder bijen zijn er immers geen bloemen en heerlijke groenten en fruit zoals appels, aardbeien, courgette en zo veel meer. Maar ze bieden ons ook een aantal unieke verzorgde ingrediënten. Bee Honest Cosmetics maakt daar dankbaar gebruik van en creëerde een bijzondere verzorgingslijn met ingrediënten zoals honing, bijenwas, propolis en gelee royal. Dit doen ze met respect voor de bij. Daarbovenop zetten ze zich ook actief in om het leefmilieu van bijen te verbeteren. Ontdek meer over dit bij-zondere merk.

Een stukje geschiedenis

Bee Honest is onstaan uit Imkerij De Traay, een biologische imkerij opgericht door Wouter Vuijk in 1977. Al vanaf het prille begin worden er op de imkerij, gevestigd aan de Traayweg tussen Leersum en Doorn, geen antibiotica of andere chemische middelen gebruikt. Toen er sprake was van een EKO-keurmerk voor biologische honing was Wouter Vuijk dan ook nauw betrokken bij het opstellen van de richtlijnen. De honing van De Traay was de eerste in Nederland om het keurmerk te ontvangen. Tot op vandaag hanteert de Traay en Bee Honest Cosmetics strenge normen voor hun honing en andere bijenproducten. Imkers moeten rekening houden met het leefmilieu van mensen, bijen en planten. Met Bee Honest lanceerde De Traay haar verzorgingslijn die al snel uitgroeide tot ongeveer 90 gecertificeerde producten voor je huid en haar. Alle producten zijn BDIH/COSMOS gecertificeerd.

Producten met respect voor jouw gezondheid, de bijen en de natuur

Bee Honest is ervan overtuigd dat goede natuurlijke verzorging beter is voor onszelf en voor alles om ons heen. Wat bedoelen ze daar juist mee en hoe zetten ze dit principe om in de praktijk?

  • Door goed zorg te dragen voor hun eigen bijen en de bijen in het wild.

In de Bee Honest tuinen groeit en bloeit alles wat de bijen nodig hebben èn lekker vinden. Hiernaast steunt Bee Honest ook verschillende bijvriendelijke projecten in samenwerking met onder andere De Bijenstichting en Bee Foundation.

  • Door zoveel mogelijk gebruik te maken van biologische ingrediënten.

Bijen hebben erg te lijden onder het gebruik van pesticiden in de landbouw en in het algemeen wordt het milieu minder belast door biologische landbouw. De bodem en het grondwater blijven schoon en gezond.

  • Door een onafhankelijk organisatie de kwaliteit te laten garanderen.

Alle producten van Bee Honest dragen het BDIH-keurmerk. Dit onafhankelijk keurmerk garandeert ons als consument dat er geen minerale ingrediënten, geen synthetische geur- en kleurstoffen en geen conserveermiddelen gebruikt zijn. De producten zijn ook gegarandeerd dierenproefvrij.

  • Door te kiezen voor duurzame verpakkingsmaterialen.

Het merendeel van de verpakking van Bee Honest producten is gemaakt van post-consumer recyclet plastic. Dit zijn de lege flesjes, tubes en zakjes die jij in je vuilnisbak gooide. Het is een circulair proces: na gebruik sorteer je de lege verpakking terug bij het plastic afval en deze komt weer in hetzelfde proces terecht.

Het Bee Honest assortiment

Honing en de andere bijzonder producten van de bij zijn rijk aan actieve werkzame stoffen die je huid en haar helpen mooi en gezond te blijven. Honing en propolis hebben herstellende eigenschappen, bijenwas, honing en gelee royal zorgen ervoor dat je huid vocht aantrekt en vasthoudt en zowel honing, gelee royal, stuifmeel en propolis gaan huidveroudering tegen. Hoe kies je uit het uitgebreide assortiment van Bee Honest de perfecte producten voor jou? We helpen je graag op weg

Manuka honing voor de gecombineerde huid

Manuka honing onstaat doordat bijen de nectar van de bloemen van de Manuka struik, ook wel gekend als Tea Tree, verzamelen en omzetten in honing. Manuka honing heeft bijzondere antibacteriële, verzachtende en herstellende eigenschappen en wordt vaak gebruikt bij huidproblemen. De Manuka dagcrème van Bee Honest herstelt en hydrateert de gecombineerde huid. Om je gezichtsverzorging compleet te maken kan je eerst de Manuka gezichtsscrub gebruiken om onzuiverheden en dode huidcellen op milde wijze te verwijderen.

Gelee Royal voor de rijpere huid

Gelee Royal of koninginnengelei bevat hoge concentratie aan vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en flavonoïden en is dan ook bijzonder geschikt voor de huid die net iets meer zorg nodig heeft, zoals de rijpere huid. De mineralen in gelee royal activeren ook de aanmaak van elastine en collageen en gaan zo tekenen van huidveroudering tegen. De huid wordt gladder en steviger. In het assortiment van Bee Honest vind je onder andere dagcrème met Gelee Royal, een Gelee Royal nachtcrème en reinigingsmelk met Gelee Royal.

Haarverzorging voor de gevoelige hoofdhuid

Heb je last van een hoofdhuid die vaak jeukt of tintelt of soms zelf pijnlijk aanvoelt, kies dan voor een shampoo en conditioner voor een gevoelige hoofdhuid. De shampoo met calendula van Bee Honest helpt je hoofdhuid te kalmeren en in balans te brengen. De shampoo is vegan en bevat dus geen honing of andere ingrediënten van de bij. Aan de conditioner met calendula is echter wel biologische honing toegevoegd om je haar extra te voeden en zijdezacht te laten aanvoelen.

Heb je een erg gevoelige huid, opteer dan voor de Bee Honest shampoo zonder geurstoffen om de hoofdhuid zo min mogelijk te belasten.

Douchegel voor de droge huid

Als je huid snel droog aanvoelt, is het extra belangrijk om een douchegel te kiezen die de huid niet uitdroogt. Honing zorgt ervoor dat de huid vocht aantrekt en vasthoudt en is dus bijzonder geschikt bij een droge huid. Daarnaast is honing ook verzachtend, zodat je huid heerlijk zacht gaat aanvoelen en heeft het antibacteriële eigenschappen. Je kan voor je dagelijkse douche bijvoorbeeld kiezen voor de Bee Honest douchegel met honing en kokosnoot of de douchegel met honing en aloë vera. Om je huid na het douche extra te verzorgen kan je dagelijks een Bee Honest bodymilk of Body Butter gebruiken.

Meer lezen over de ingrediënten van de bij die Bee Honest gebruikt en hun goede eigenschappen kan in dit artikel: “Bijen zijn ware alchimisten; ontdek hoe bijen bijdragen aan onze natuurlijke verzorging.”