Zweten – Waarom je een natuurlijke deodorant zou kiezen

Zweten doen we allemaal. Maar is het nu een teken van slechte persoonlijke hygiëne? Juist niet! Attitude daagt iedereen uit om op een nieuwe manier naar zweet te kijken. Voor te lang is zweet namelijk bestempeld als een beschamende lichamelijke reactie. Attitude wil dit stigma wegnemen door mensen juist te informeren over de vele voordelen van zweten en de ongegronde geruchten over transpiratie uit de weg ruimen.

Attitude is ervan overtuigd dat ze jou kunnen inspireren om die traditionele deodorant opzij te schuiven en te kiezen voor een natuurlijke deodorant.

Hoe kan zweet onaangenaam ruiken?

Zweet bestaat hoofdzakelijk uit water, maar het bevat ook ureum, mineralen en melkzuur - allemaal geurloze elementen. Maar waarom ontstaat er soms een onaangename geur? Hier komen de micro-organismen op je huid om de hoek kijken. Ze "voeden" zich met ons zweet en hoe meer deze bacteriën te "eten" hebben, hoe sterker de geur wordt. Dit benadrukt het belang van snel wassen na een flinke zweetbui.

Waarom zweten we?

Het menselijk lichaam zweet om de lichaamstemperatuur te reguleren. Hoe warmer het weer is of hoe intensiever onze lichamelijke activiteit, hoe meer we zweten. In extreme situaties zou het ontbreken van zweet ons zelfs blootstellen aan thermische schokken. Beschouw het als een ingebouwde airconditioning - de natuur heeft het goed voor elkaar!

Met andere woorden: zweten is een gezonde, natuurlijke manier van het lichaam om de temperatuur te reguleren wanneer deze flink stijgt.

Ondanks dat zweten al bestaat sinds het ontstaan van de mensheid, begonnen mensen verbazingwekkend genoeg pas ongeveer honderd jaar geleden zich bewust te worden van hun zweet. Dit is niets op de tijdschaal van de menselijke geschiedenis, als je bedenkt dat Homo sapiens al honderdduizenden jaren op deze planeet rondlopen!

Hoe ontstond de schaamte voor zweet?

Lijkt het aannemelijk dat wij ons sinds het ontstaan van de mens al schamen voor zweet? Nee, deze schaamte is er niet altijd geweest. Het is eigenlijk ontstaan door een slimme marketingstunt van een antiperspirant-bedrijf. Hun redacteur bedacht  een reclamecampagne waarin vrouwen werd wijsgemaakt dat ze niet konden trouwen als ze zouden zweten.

En niet lang daarna werd deze schaamte ook op mannen geprojecteerd. En hoe deden ze dat? Door mannen bang te maken dat ze hun baan zouden verliezen als ze zouden zweten, want transpiratie werd als "onprofessioneel" beschouwd.

Je kunt je goed voorstellen dat er, op deze manier, een negatieve emotionele relatie begint te ontstaan met zweten. Deze campagnes spelen namelijk in op diepgewortelde angsten. En dit werkte, want de campagnes waren buitengewoon succesvol. Verschillende bedrijven namen het concept over en pasten het op allerlei manieren toe – het liefst met een schokkend effect. De populariteit van deze geurverbergende sticks groeide snel en het product werd al snel net zo alledaags als zeep.

Natuurlijke Deodorants vs. Traditionele Deodorants

Inmiddels zijn deodorants niet meer weg te denken uit onze maatschappij. En Attitude komt hiervoor met een gezonde oplossing: natuurlijke deodorants. Wat is nu precies het verschil?

Een traditionele deodorant blokkeert de zweetklieren en hierdoor voorkomt en verstoort dit het natuurlijke proces van zweten. Een natuurlijke deodorant daarentegen neutraliseert de ongewenste lichaamsgeuren en het kan ook vocht verminderen, maar blokkeert de zweetklieren niet. Oftewel: het lichaam behoudt zijn natuurlijke temperatuurregulatie, zonder nare geurtjes!

Als je overstapt van een traditionele antiperspirant naar een natuurlijke deodorant, moet je misschien even wennen. Dit is volkomen normaal, want je lichaam moet zich opnieuw aanpassen aan het zweten.

Attitude’s Innovatieve Deodorants

Attitude’s natuurlijke deodorants zijn samengesteld met natuurlijke plantaardige en minerale ingrediënten, zoals maranthus (Maranta arundinacea) en maïszetmeel, om vocht en geurtjes te absorberen. Deze uniseks deodorants, geschikt voor zowel mannen als vrouwen, bevatten geen aluminium en blokkeren dus de natuurlijke zweetprocessen niet. In plaats daarvan creëren ze een beschermende barrière die nare geurtjes voorkomt, doordat ze de groei van geurveroorzakende bacteriën tegengaan.

Met hun zijdezachte textuur, dankzij plantaardige was, sheaboter en kokosolie, zijn ze gemakkelijk aan te brengen en voelen ze de hele dag comfortabel aan, ongeacht je activiteiten.

Natuurlijk, gezond én ecologisch

Deze deodorants zijn niet alleen natuurlijk, maar ook gezond en ecologisch. Ze zijn vrij van aluminium, parabenen, triclosan, steareths, ftalaten en kunstmatige kleurstoffen - ingrediënten die vaak voorkomen in reguliere deodorants en antiperspirants.

Attitude’s deodorants zijn EWG VERIFIEDTM, wat betekent dat ze vrij zijn van zorgwekkende ingrediënten volgens de Environmental Working Group, een onafhankelijke non-profitorganisatie die publieke informatie verzamelt en deelt om menselijke gezondheid en het milieu te beschermen. Ze zijn ook trots veganistisch en dierproefvrij, net als alle producten van Attitude. Bovendien wordt er voor elke verkochte Attitude -deodorant een boom geplant.

Zero-plastic verpakkingen

De producten van Attitude zijn plasticvrij en dan ook volledig composteerbaar of recyclebaar.  Om te composteren, hoef je alleen de tube in stukken te breken voordat je hem in de compostbak gooit. Gemakkelijk, efficiënt... en revolutionair!

Attitude’s visie

Attitude is vastberaden om de wereld te laten zien dat zweten iets natuurlijks en moois is. Het merk wil dat je je comfortabel voelt in je eigen huid en trots bent op je lichaam. Wanneer je kiest voor een natuurlijke deodorant kun je je zweet omarmen doordat je het natuurlijke proces niet verstoort. Het is een integraal onderdeel van wie je bent! 

Ontdek de deodorants van Attitude: https://www.biggreensmile.nl/tags/attitude-deodorant.aspx?tag=Attitude+Deodorant