Duurzaamheidsrapport

Duurzaamheidsrapport

Duurzaamheid is altijd de kern geweest van Big Green Smile's ethos en we bereiken al ontzettend veel. Maar we willen meer en daarom hebben we bij Big Green Smile de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties aangenomen. Deze bestaan uit 17 doelen die een wereldwijde oproep tot actie vormen om armoede te beëindigen, gezondheid en onderwijs te verbeteren, ongelijkheid te verminderen en tegelijkertijd klimaatverandering aan te pakken en te werken aan het behoud van onze oceanen en bossen.
We begrijpen het belang van alle SDG's, maar ze allemaal gelijktijdig uitvoeren zou een gigantische taak zijn. Daarom hebben we besloten om prioriteiten te stellen en ons te concentreren op enkele van de belangrijkste doelstellingen.

Voor dit verslag hebben we de SDG's onderverdeeld in 3 categorieën: Milieu, Sociaal en Beleid, die samen zullen leiden tot de uiteindelijke Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling.

Environmental Goals

De milieucategorie kijkt naar ons energieverbruik, afval, vervuiling, het leven op het land en in de oceanen.

Ons ruime productassortiment stelt onze klanten in staat om met vertrouwen hun impact op het milieu te verbeteren. De informatieverstrekking van Big Green Smile is volledig transparant en ook voorzien van criteriasymbolen, die de klanten voorlichten en het vergemakkelijken om producten te kiezen die tegemoetkomen aan hun zorgen over het milieu.

Bij Big Green Smile werken we voortdurend aan het vergroten van onze inspanningen om onze totale impact op de klimaatverandering te verminderen, met als doel onze CO2-uitstoot in 2030 tot nul terug te brengen!

Social Goals

Deze categorie omvat onze inzet ten aanzien van mensen - met betrekking tot hun rechten en welzijn op de werkplek, en met oog voor de belangen van de lokale gemeenschap.

Bij Big Green Smile zijn we er trots op dat we een uitstekende balans hebben tussen mannen en vrouwen binnen ons personeelsbestand, we bieden flexibele werkmogelijkheden voor ons personeel en we zetten ons in voor het ontwikkelen van een talentontwikkelingsstrategie.

En waar mogelijk maken we gebruik van lokale leveranciers voor zakelijke benodigdheden en diensten in een poging om onze CO2-voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd de lokale gemeenschap te helpen.

Governance Goals

Met een focus op bedrijfsethiek, kijkt Governance naar onze verantwoordelijkheden als bedrijf.

Als een ethische onderneming voeren wij strenge beoordelingen en controles uit op de ingrediënten van onze producten. Wij beschikken over een systeem voor vroegtijdige waarschuwing om eventuele problemen met producten of de productie ervan te signaleren.

Terwijl we deze systemen en controles blijven ontwikkelen, zullen we blijven zoeken naar relevante partnerschappen om ervoor te zorgen dat we goed gepositioneerd zijn om mee te evolueren met de snel ontwikkelende groene markt.


Dit is onze reis naar een betere wereld. Reis mee!