Onze standaard

Onze belofte

Vertrouwen. Het is een klein woord, maar een belangrijk woord. Wij geloven dat vertrouwen verdiend moet worden. Het is belangrijk om te weten waar je voor staat en om je beloftes na te komen. Dus dat is wat we doen. We kunnen je niet beloven dat we 100% perfect zijn. Maar we kunnen wel beloven dat we een van de goeden zijn, dat we niet aan greenwashing doen en dat we er voortdurend aan werken om beter te worden.

Een fantastische winkelervaring bieden

We willen dat duurzaam winkelen de norm wordt. Om die visie werkelijkheid te laten worden, moeten we onze klanten een geweldige winkelervaring bieden. Dat betekent eerlijke, ongefilterde beoordelingen. Concurrerende prijzen. Persoonlijke aanbiedingen. Retourneren zonder gedoe. En een uitstekende klantenservice.

Onze klanten helpen op hun ontdekkingsreis

Winkelen moet leuk zijn. Wij presenteren de beste natuurlijke, duurzame producten van over de hele wereld. We zijn altijd op zoek naar innovatieve nieuwe merken om mee samen te werken en we willen je helpen om je nieuwe favoriete producten te ontdekken.

Strenge normen

Al onze merken moeten voldoen aan onze strenge gedragscode voor leveranciers om er zeker van te zijn dat ze de daad bij het woord voegen. We onderzoeken elk product dat we verkopen om er zeker van te zijn dat het aan de volgende criteria voldoet:

 

Geen dierproeven

We zijn een team van dierenliefhebbers, dus we verkopen geen producten die getest zijn op konijntjes, parkieten, muizen, apen of andere dieren.


Geen ftalaten

Ftalaten worden in verband gebracht met allerlei gezondheidsproblemen. We willen de gezondheid van onze klanten (of de planeet) niet in gevaar brengen, dus zijn ze verboden in onze shop.


Geen parabenen

De jury is nog niet uit over parabenen, maar er zijn genoeg veilige alternatieven, dus waarom het risico nemen?


Geen palmolie, tenzij het ethisch en duurzaam is

In sommige van onze producten vind je palmolie, maar we hebben altijd gecontroleerd of het afkomstig is van verantwoorde bronnen.


Geen andere ‘nasties’

We hebben een zeer lange lijst van uitgelosten ingrediënten (130 en meer).

 

Geen plastic

Minder plastic

We weten dat veel van onze klanten zich zorgen maken over plastic. Bij Big Green Smile doen we er alles aan om het te verminderen. Dat omvat het gebruik van 100% plasticvrije, biologisch afbreekbare verpakkingen, het uitbannen van plastic babydoekjes en het uitbreiden van ons plasticvrije assortiment.

Je kunt nu een breed scala aan plasticvrije producten kopen bij Big Green Smile, waaronder biologisch afbreekbare tassen, herbruikbare afwas sponzen, milieuvriendelijke shampoo bars en nog veel meer. We hebben het aantal plasticvrije producten dat we in 2020 verkochten verdubbeld ten opzichte van 2019 en we zijn van plan om de komende jaren nog verder te gaan.

Lees hier over onze strijd tegen plastic

 

Werken aan netto nul

We werken eraan om koolstofneutraal te worden en onze Scope 1 & 2 koolstofuitstoot ligt op schema om in 2030 netto nul te zijn.

Vragen? Neem contact op met onze klantenservice en zij helpen je graag verder.