Navulverpakkingen

Refill revolutie

Doe mee met de refill revolutie: koop in bulk

Op zoek naar een makkelijke manier om plastic te verminderen, de CO2-uitstoot te verminderen en €€€s te besparen? Stap over op navulverpakkingen...

Kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben. Of je nu je oude shampoo hebt ingeruild voor een shampoo die rivieren en beken niet vervuilt, of je oude wasmiddel voor een die cruelty free is, je maakt echt een verschil. Maar wist je dat er een makkelijke manier is om nog meer impact te maken? Stap gewoon over op grotere flessen.

Minder plastic met navulverpakkingen

Veel van je favoriete milieuvriendelijke producten zijn verkrijgbaar in navulmaten, van Ecover afwasmiddel tot Salt of the Earth deodorant. Grotere flessen betekent minder plastic. Neem bijvoorbeeld de 5 liter handzeep van Bio-D. Er wordt 60% minder plastic gebruikt dan wanneer je de afzonderlijke flessen van 500 ml zou kopen. Hij is ook gemaakt van gerecycled plastic en je kunt hem gewoon in de recyclebak gooien als je hem op hebt. Maar dat kan nog wel even duren - we denken dat de meeste huishoudens maar één 5 liter fles handzeep nodig hebben voor een heel jaar. (Dat is dus één ding minder om aan je boodschappenlijstje toe te voegen).

Groot inkopen om geld te besparen

Wij geloven dat elke goede daad een beloning verdient. En grotere formaten betekenen meer waarde. Die 5 liter handzeep waar we het over hadden, kost per liter 2 minder dan de kleinere flessen. Sterker nog, als je het grootste deel van je haar- en lichaamsverzorgingsproducten, schoonmaakproducten en wasmiddelen in bulk koopt, kun je het hele jaar door veel geld besparen.

Faith in Nature refill

Kopen in bulk = minder uitstoot

Wanneer je grotere flessen vervoert, is er minder verspilde ruimte dan bij kleinere flessen. Dat betekent minder vrachtwagens op de weg en dus minder CO2-uitstoot. Je vermindert dus de CO2-uitstoot en tegelijkertijd je boodschappen rekening. En natuurlijk is de kans kleiner dat het opraakt, dus je loopt niet het risico dat je naar de winkel moet rennen omdat je een berg wasgoed te doen hebt en geen wasmiddel om het mee te doen.

Eco-favorieten - herverpakt

Of je nu op zoek bent naar een wasmiddel, douchegel, afwasmiddel, allesreiniger of een ander onmisbaar huishoudelijk product, het is waarschijnlijk verkrijgbaar in een navulverpakking. En in veel gevallen kun je kiezen uit formaten van 1 liter, 5 liter, 15 liter en zelfs 20 liter. De producten zelf zijn hetzelfde, alleen de verpakking is anders. Je krijgt dus nog steeds cruelty free producten gemaakt van planeetvriendelijke ingrediënten. Je bespaart alleen plastic, CO2 en geld.

Een refill gebruiken

Als je je hebt laten afschrikken door refills omdat je bang bent dat ze moeilijk te gebruiken zijn, dan hoeft dat niet. Wij verkopen speciale kranen voor sommige van de grotere formaten, zodat je de inhoud eenvoudig kunt overgieten in een kleinere herbruikbare fles. Dat betekent dat je niet steeds een zware fles hoeft op te tillen als je moet bijvullen. Je kunt ook bijvullen met een trechter. Weinig ruimte in je keuken? Refills kun je bewaren in een berging of garage.

Navulverpakking

Hoe we de besparing op plastic berekenen

Merken laten ons weten hoeveel plastic ze gebruiken voor het verpakken van verschillende formaten producten en wij vergelijken de cijfers. Zo zullen we bijvoorbeeld kijken naar de hoeveelheid plastic die wordt gebruikt voor een 5 liter fles wasmiddel vergeleken met de hoeveelheid die wordt gebruikt voor 20 x 250 ml flessen. Als er verschillende navulformaten beschikbaar zijn, vergelijken we het plastic dat voor elke fles wordt gebruikt.

Klaar om over te stappen?

Ontdek alle refills