Strijd tegen plastic

Plastic

BigGreenSmile vecht tegen plastic

Een belangrijk onderwerp voor iedereen is plastic verpakkingen en hoe we deze kunnen reduceren of volledig elimineren. Dus, wat doen wij om dit probleem aan te pakken?

 

bottlePlasticvrije producten

We moedigen leveranciers aan om het gebruik van plastic tot een minimum te beperken en bij de herziening van nieuwe productlijnen prioriteit te geven aan producten die geen plastic bevatten. Je kan ons plastic vrije assortiment hier zien >>>

 

wipesPlasticvrije doekjes

We zijn gestopt met alle baby- en gezichtsdoekjes die plastic bevatten en we zijn op zoek naar doekjes zonder plastic verpakking. Vind onze plasticvrije doekjes hier >>>

 

parcelPlasticvrije verpakking

Plastic verpakkingen die wij bij onze leveringen van leveranciers ontvangen, worden rechtstreeks in speciale recyclingbakken in ons magazijn geplaatst. Je bestelling wordt volledig plasticvrij verpakt. De producten worden beschermd door versnipperd gerecycled karton dat we zelf maken van dozen die niet meer bruikbaar zijn. Ze bieden een goede bescherming, zodat de producten bij je aankomen in perfecte staat. De dozen die we gebruiken zijn plasticvrij en we gebruiken papieren tape met geen enkele vorm van plastic erin om je pakje goed te sluiten.

 

warehousePlasticvrij magazijn

De werking bij Big Green Smile is bijna volledig plasticvrij. Op dit moment moeten we de paletten die naar onze transportpartners worden verzonden, in plastic verpakken, maar we werken hard aan een passend, niet-plastic alternatief en streven ernaar dit eind 2023 te bereiken.