Weleda verzorging: gegarandeerd zonder microplastics

Vandaag de dag zitten er nog steeds in 9 op 10 verzorgingsproducten microplastics of microbeads. Microplastics komen op die manier zonder dat we het weten in het milieu en in ons lichaam terecht. En dat terwijl ze helemaal niet nodig zijn om goede verzorgingsproducten te maken. Er zijn immers voldoende biologisch afbreekbare alternatieven beschikbaar. In de natuurcosmetica van Weleda vind je dan ook geen microplastics terug. Alle Weleda producten zijn 100% natuurlijk. Alles wat je huid nodig heeft, is immers in de natuur terug te vinden.

Wat zijn microplastics en wat zijn de alternatieven?

Onder microplastics vallen alle plastic deeltjes die kleiner zijn dan vijf millimeter. In verzorgingsproducten kan je meer dan 300 verschillende ingrediënten onderscheiden die bestaan uit microplastics of deze bevatten. Onder andere ingrediënten zoals polyethyleen, polypropyleen, polyethylene terephtalate en polymethylmethacrylaat zijn microplastic. Je ziet het al, het is niet altijd makkelijk om deze ingrediënten te herkennen. Ben je bewust op zoek naar producten zonder microplastics, let dan op de ecolabels zoals het Natrue-label of

gebruik de Beat the Microbead app van de Plastic Soup Foundation.

Het Natrue-label

Natrue is het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica. Producten met het Natrue-label bevatten uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten en bevatten dus geen synthetische geur-of kleurstoffen, geen petroleumderivaten en geen genetisch gemanipuleerd ingrediënten. En natuurlijk ook geen microplastics.

Alle Weleda producten dragen het Natrue-label. Daarbovenop ontving Weleda ook de Plastic Soup Terrine van de Plastic Soup Foundation omdat alle Weleda producten vrij zijn van microplastics.

Biologisch afbreekbare alternatieven op microplastic

Je vindt microplastic terug in een grote diversiteit aan verzorgingsproducten zoals tandpasta, scrubs, douchegel,make-up, haarverzorging enz. In doucheproducten en scrubs kan carnauba-en bijenwas gebruikt worden als alternatief. Carnauba is een plantaardige was die gewonnen wordt uit de bladeren van de carnaubapalm. Van beide wassoorten kunnen piepkleine bolletjes gemaakt worden die voor een zacht scrubbend effect zorgen. Deze wasbolletje vind je bijvoorbeeld terug in de Weleda Berken Pearl Scrub.

In tandpasta’s worden soms microplastics toegevoegd voor de scrubbende werking. Je kan ze vaak al herkennen aan de kleine gekleurde spikkeltjes die je in de tandpasta ziet. Deze kunnen echter makkelijk vervangen worden door natuurlijke alternatieven. In de Weleda Saline tandpasta worden er zoutkristallen gebruikt als alternatief op microplastic.

Weleda is een 100% microplasticvrij merk. Je kan dus met een gerust hart je keuze maken uit het assortiment van meer 140 natuurlijke verzorgingsproducten.