Je hond verdient de beste natuurlijke hondenshampoo

Een lange wandeling in de natuur is niet enkel heerlijk ontspannend voor onszelf, ook onze trouwe viervoeters genieten volop van wandelen en ravotten in de natuur. Is je hond na zijn wandeling toe aan een wasbeurt, kies dan voor een natuurlijke hondenshampoo die afgestemd is op de huid en de vacht van je huisdier. Shampoos voor mensen zijn niet gemaakt voor honden en kan je dus beter niet gebruiken. Ze kunnen irritatie of jeuk veroorzaken. En hoewel er veel shampoos voor honden op de markt zijn, zijn ze niet allemaal even goed voor je hond en voor het milieu. Gelukkig bestaan er ook alternatieven. 

Waarom kiezen voor een natuurlijke honden shampoo?

Hoe goed je ook spoelt, na het wassen is er veel kans dat er nog restanten shampoo in de vacht van je hond achterblijven. De meeste honden zullen na het wassen aan hun vacht likken en kunnen op die manier shampoo oplikken. Door voor een natuurlijke shampoo te kiezen ben je zeker dat ze geen synthetische ingrediënten binnen krijgen. Bij het wassen van je huisdier komt de shampoo natuurlijk ook in het water terecht. Door te kiezen voor natuurlijke producten verontreinig je het water niet.

Hiernaast zijn natuurlijke shampoo’s ook zachter waardoor je de kans op irritaties en droge, schilferige huid minimaliseert. 

De beste hondenshampoo voor elke viervoeter

Niet elke hond is hetzelfde, dus ook honden verdienen een shampoo die aangepast is aan hun vacht en huid. 

Langharige en/of krullende vacht

De biologische kokosolie in de Faith in Nature Kokos Honden Shampoo is perfect om lange en warrige vacht te ontklitten en hydrateren. De shampoo bevat vitamine E om de vacht glanzend gezond te houden.

Kies je liever voor plasticvrije producten? Geen probleem, deze honden shampoo is ook te verkrijgen als zeepbar. De Faith in Nature Honden Shampoo Bar is een perfect plasticvrije alternatief voor vloeibare hondenshampoo. En je hoeft je alvast geen zorgen te maken dat jij of je hond de fles shampoo omgooit in de badkamer!

Tip: Als je een shampoo bar gebruikt voor je hond, maak je eerst de vacht van je hond goed nat en dan maak je ook de shampoo bar nat. Wrijf de zeepbar tussen je handen of op een vochtige spons en wrijf dan met je handen of de spons de vacht van je hond in.

 

Bij gevoelige huid en irritatie

Zie je je hond vaker krabben dan gebruikelijk na het wassen, dan heeft je hond misschien last van een gevoelige of droge huid. Opteer in dit geval voor een zachte shampoo zoals de Faith in Nature Kamille Hondenshampoo. Deze is zo zacht voor de huid dat hij ook geschikt is voor puppy’s. Heeft je hond erg veel last van jeuk, dan kan de Attitude Jeuk verzachtende hondenshampoo soelaas bieden. Deze hondenshampoo tegen jeuk bevat kamille om de geÏrriteerde huid te kalmeren en glycerine om ze te hydrateren. Heeft je hond last van geurstoffen of etherische olie in shampoo, dan kies je beter voor de Attitude verzachtende havermout shampoo. Deze heeft dezelfde verzachtende en hydraterende eigenschappen, maar is ongeparfumeerd. Alle honden hebben uiteraard een gevoelige reukzin, dus een geurloze shampoo zal ook honden zonder gevoelig huid kunnen bekoren.

Bij erg vuile vachten, met een geurtje

Heeft je hond het wel erg bont gemaakt? Dan is de Faith in Nature Lavendel Honden Shampoo een godsgeschenk. Deze natuurlijke honden shampoo is speciaal ontwikkeld om erg vuile vachten weer schoon te krijgen en heerlijk te laten ruiken. De shampoo bevat een 100% natuurlijke lavendelgeur door de toevoeging van etherische oliën. Zelfs de gevoeligste hondenneus is fan van deze zachte natuurlijke geur. En dat hebben ze bij Attitude ook begrepen, want ook in hun assortiment vind je een hondenshampoo met lavendel terug, een perfecte antigeurtjes shampoo.

Tip: De geur van een natte hondenvacht in huis, kan je bestrijden met de Attitude natuurlijke geurbestrijder. Deze geurbestrijder bevat houtskool die als natuurlijke filtert optreedt en een heerlijk aroma van lavendel en eucalyptus. 

Altijd bij de hand, ook onderweg

Soms is het handig om, voordat je weer in de auto of in huis gaat, snel het achterwerk, de buik (langharige hondeneigenaar weten maar al te goed waar het over gaat) of de poten van je hond af te vegen. Hiervoor heeft Attitude de perfecte oplossing, namelijk biologische afbreekbare en fris geurende wipes speciaal voor je hond. De doekjes zijn mild voor de huid van je hond en bevatten rustgevend kamille-extract voor een frisse geur.

Tip: Deze vochtige doekjes zijn ook handig om het hoofd en de oren van je hond proper te maken als hij erg vuil is. Honden houden namelijk niet van water over hun hoofd, dus ook hier kunnen deze doekjes redding bieden.

Een zeep die alles kan

Als je je hond maar af en toe wast en geen zin hebt om hier een speciale shampoo voor aan te schaffen, is Dr. Bronner’s vloeibare zeep het perfecte alternatief. Deze 18-in-1 zepen zijn erg zacht, 100% biologisch afbreekbaar en geschikt voor zowat elke schoonmaaktaak. Je kan er dus gerust je huisdieren mee wassen, hun spullen mee afwassen en hun deken mee wassen. Denk hierbij ook aan je kippen, verblijven van cavia’s en vogels, je geit, enz. Verder kan je Dr. Bronner’s zeep bijvoorbeeld ook gebruiken om je handen te wassen en als allesreiniger voor allerlei schoonmaaktaken in huis. Heeft je hond of ander huisdier een gevoelige huid of een gevoelige neus, kies dan voor de variant zonder parfum.

Handige tips om je hond te wassen zonder knoeien

Een goede voorbereiding

Borstel de vacht van je hond voordat je hem wast. Hierdoor kan je al zand, losse haren en knopen uit de vacht halen. Dit maakt het wassen makkelijker en het resultaat beter. Was je je hond in de badkuip of douche zorg er dan voor dat je hond niet kan uitglijden door een anti-slip mat te gebruiken. Was je je hond in de tuin, maak hem dan zeker vast of hij is ervandoor voordat jij shampoo kan zeggen.

Bange honden of kleinere huisdieren

Is je hond bang van de tuinslang of douche sproeier, gebruik dan een natte spons om je hond te wassen. Zorg ervoor dat je hun hoofd droog houdt, tenzij het echt niet anders kan. Ook bij kleinere huisdieren die een wasbeurt nodig hebben, zoals een fret of kat kan een spons handig zijn. De Attitude honden shampoo kan je trouwens ook perfect voor je kat gebruiken als je durft.

Een andere manier om je hond te wassen in bad, is door de badkuip te vullen met lauwwarm water tot de kniehoogte van je hond en het water dan met de handen over de vacht te scheppen. Na het wassen moet je dan wel het water laten weglopen en schoon water nemen om je hond af te spoelen.

Je hond wassen zonder zelf een douche te krijgen

Je kent het vast wel, heb je net je hond helemaal ingezeept en dan begint hij zich lekker uit te schudden. Het lijkt wel alsof ze het met opzet doen. Honden zijn ongetwijfeld slimme dieren en durven je al wel eens een poets bakken, maar een belangrijkste aanleiding om zich uit te schudden is omdat hun hoofd nat is. Hier houden honden niet van. Probeer dus, indien mogelijk, bij het wassen het hoofd en zeker de ogen en oren van je hond droog te houden. Een andere nuttige tip: Wees voorbereid! Zorg dat je alles wat je nodig hebt, bij de hand hebt. Dan geef je je hond niet de tijd om zich tussendoor te gaan uitschudden. Uitschudden is een natuurlijke reactie van je hond om zich droog te maken, dus geef je hond na het wassen wel de tijd en de ruimte om dit te doen.

Naspoelen in belangrijk

Zelfs met een natuurlijke shampoo is het belangrijk om de vacht van je hond goed na te spoelen zodat er niet te veel resten achterblijven. Shampoo resten op de huid van je hond kunnen jeuk veroorzaken. Spoel dus voor de zekerheid je hond echt grondig af. Denk je dat het wel goed is, spoel dan nog 2 à 3 minuten langer. Nadat je je hond afgespoeld hebt, droog je de vacht zo goed mogelijk met een oude handdoek. Controleer zeker ook of zijn oren binnenin goed droog zijn. Bij een langharige hond kan je voor het afdrogen het overtollige water uit zijn vacht knijpen. En denk er aan, eens flink uitschudden na het wassen, hoort erbij.

Is je hond flink geweest of heeft hij met knikkende knieën de wasbeurt doorstaan, vergeet hem niet te belonen met zijn favoriete hondensnack!