Natuurlijke Deodoranten van Salt of the Earth: 30 Jaar van puurheid en kwaliteit

Voor deze blog zijn we in een feestelijke stemming, want Salt of the Earth viert dit jaar zijn 30-jarig jubilieum! Al drie decennia lang staat dit merk garant voor puurheid en kwaliteit in natuurlijke deodoranten. En natuurlijke deodoranten zijn zeer welkom, aangezien het de gezondheid van ons en die van het milieu beschermt.  

Salt of the Earth begon in 1993 met de iconische Crystal Classic, een enkele kristallen stick die nog steeds zeer geliefd is. Het is daarom ook één van de best verkochte producten van Salt of the Earth. Het is een natuurlijk antibacterieel mineraal dat een dun laagje mineralen zouten op je huid legt.

Het gevolg? Door dit laagje wordt de groei van bacteriën die slechte geurtjes veroorzaken afgeremd. De Salt of the Earth Classic deodorant is parfumvrij, bevat geen alcohol, parabenen of andere chemische ingrediënten. Daarom werkt het ook uitstekend voor de gevoelige huid en voorkomt het irritatie. Het is ook mooi meegenomen dat het geen vlekken nalaat op je kleding.

Het verschil tussen chemische en natuurlijke deodoranten

Het gebruik van deodorant is een alledaagse gewoonte voor velen van ons, maar als je stilstaat bij de heftige ingrediënten en hun werking daarvan dan gaan er toch alarmbellen rinkelen. Chemische deodoranten bevatten veelal aluminium chloorhydraat. Dit is een anti-transparant dat helpt bij het verminderen van zweten door de zweetkanalen te verstoppen. Natuurlijk voorkomt dit een onaangename geur, maar je lichaam zweet niet voor niets. Het is een natuurlijke manier van je lichaam om af te koelen en om afvalstoffen te verwijderen. In feite werk je dus je lichaam tegen.

Natuurlijke deodoranten zoals Salt of the Earth hebben hier een mooi alternatief voor gevonden. Zij maken gebruik van aluinsteen – ook wel kaliumaluin genoemd.

Aluinsteen is een mineraal zout met geweldige eigenschappen. In tegenstelling tot aluminium chloorhydraat verstopt aluinsteen de poriën niet en is het niet bacteriedodend. Het voorkomt echter wel de groei van bacteriën, die verantwoordelijk zijn voor de onaangename geur die geassocieerd wordt met zweet. Het is belangrijk om kristaldeodorant op een schone huid aan te brengen, zodat de antibacteriële eigenschappen optimaal kunnen werken.

Een familiebedrijf dat natuurlijke deodoranten omarmt

Salt of the Earth is een onafhankelijk familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een vooraanstaand merk in natuurlijke deodoranten. In 2005 namen Thomas en Sally het bedrijf over toen er slechts 3 producten waren. Sindsdien is de naam veranderd in Salt of the Earth, en is er een hele reeks nieuwe natuurlijke deodoranten geïntroduceerd. Inmiddels worden de deodoranten overal in het Verenigd Koninkrijk, Europa, en de rest van de wereld verkocht.

Het uitgebreide assortiment telt meer dan 65 verschillende deodoranten. Hiermee behoort Salt of the Earth ook tot één van de grootste aanbieders van natuurlijke deodoranten ter wereld!

En zoals vele succesverhalen laten zien begint het vaak met kleine stapjes. Thomas en Sally begonnen hun producten te maken in een theeketel in de keuken van hun familiehuis. Het is dan ook een ware ambachtelijke onderneming die is uitgegroeid tot een volwaardige fabriek in Chandlers Ford, Hampshire. Deze fabriek is speciaal ontworpen voor het maken van natuurlijke deodoranten en produceert maar liefst 85% van alle Salt of the Earth-producten.

Bij Salt of the Earth hechten ze niet alleen waarde aan de effectiviteit en kwaliteit van hun producten, maar ook aan duurzaamheid. De fabriek draait volledig op elektriciteit afkomstig van 100% hernieuwbare bronnen. Hierdoor dragen ze bij aan een schonere en groenere toekomst. Daarnaast zijn de verpakkingen recyclebaar en biologisch afbreekbaar, waardoor ze minder belastend zijn voor het milieu.

De missie van Salt of the Earth is om mensen te helpen bij het maken van bewuste keuzes voor hun persoonlijke verzorging. Door te kiezen voor natuurlijke deodoranten van dit familiebedrijf, kies je niet alleen voor puurheid en kwaliteit, maar draag je ook bij aan een schonere en gezondere wereld.

Welke deodorant van Salt of the Earth is geschikt voor jou?

Veel mensen zijn terughoudend om over te stappen op natuurlijke deodoranten omdat ze zich zorgen maken over de effectiviteit ervan. Salt of the Earth laat zien dat het tegendeel waar is: hun hoogwaardige natuurlijke deodoranten bestrijden effectief geur en bieden jou langdurige frisheid.

Als je kiest voor een natuurlijke deodorant van Salt of the Earth heb je verschillende opties die aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeur en behoeften. Of je nu de voorkeur geeft aan een roll-on, spray of balsem, Salt of the Earth biedt diverse keuzemogelijkheden die zowel effectief als milieuvriendelijk zijn. Ook heb je de keuze uit subtiele geuren of ongeparfumeerde varianten. 

Ben je benieuwd naar welke vorm van deodorant van Salt of the Earth het beste bij jou past? Wij helpen je graag op weg!

Roll-on’s

Geef je de voorkeur aan een snelle en precieze applicatie van jouw deodorant? Roll-on deodoranten zijn handig en gemakkelijk in gebruik. De roll-ons van Salt of the Earth worden geleverd in een compacte verpakking met een bolletje waarmee je de deodorant gelijkmatig op de huid kunt aanbrengen. Dankzij het uitgebreide assortiment vind je ze in verschillende geuren.

Spray’s

Ben je op zoek naar een verfrissende en lichte toepassing? De natuurlijke deodorantensprays van Salt of the Earth kunnen gemakkelijk over het lichaam worden gesprayd. Ze bieden langdurige bescherming tegen ongewenste geurtjes en zorgen voor een aangename geur. Ook een deodorantenspray breng je snel en gemakkelijk aan op je huid.

Balsems

Heb je meer behoefte aan een deodorant met een zachte en hydraterende werking? De deodorantbalsems van Salt of the Earth hebben een rijke en romige textuur. Dit kan extra prettig zijn wanneer je een gevoelige huid hebt. Bovendien kun je de balsems ook gebruiken als een natuurlijke geur op de polsen of andere delen van je lichaam.

Refills

Salt of the Earth begrijpt het belang van duurzaamheid en biedt daarom ook refills (navullingen) voor hun deodoranten. Door voor refills te kiezen, maak je een milieubewuste keuze zonder in te leveren op de effectiviteit van je deodorant. Hiermee verleng je de levensduur van je deodorantverpakking en tegelijkertijd draag je bij aan het verminderen van afval.

Meer dan 30 prijzen gewonnen

Niet alleen bestaat Salt of the Earth 30 jaar, ze hebben ook meer dan 30 prijzen gewonnen. Salt of the Earth heeft zich altijd gericht op het ontwikkelen van natuurlijke deodoranten die langdurige en effectieve bescherming bieden, zonder het gebruik van synthetische chemicaliën die vaak voorkomen in traditionele deodoranten en anti-transpiranten.

Salt of the Earth is gecertificeerd door COSMOS voor de natuurlijke ingrediënten, en gecertificeerd door Vegan Society omdat alle producten veganistisch zijn. Deze certificeringen laten ook zien dat ze voldoen aan strenge normen en dat ze ethische keuzes ondersteunen. Enkele recente prijzen die ze hebben gewonnen zijn deze:

  • Natural & Organic Products Innovation Award 2023 | Beste Nieuwe Vegan Beauty Product | Salt of the Earth Zoete Aardbei Natuurlijke Navulbare Roll-on Deodorant
  • Organic & Natural Business Awards 2022 | Beste Persoonlijke Verzorging | Salt of the Earth Navulbare Roll-on Deodoranten
  • Vegan Choice Awards 2023 | Salt of the Earth Navulbare Roll-on Deodoranten

Voortdurend innoveren: navullingen voor de deodoranten

Eerder heb je ook gezien dat Salt of the Earth refills (navullingen) aanbiedt voor de deodoranten. De spray-navullingen waren al langer beschikbaar, maar recentelijk zijn er navullingen voor roll-ons toegevoegd, evenals deodorantenticks in kartonnen kokers. Deze deodorantenticks kunnen gebruikt worden als navulling of als een opzichzelfstaand product. Dankzij deze innovatieve benadering heb jij als klant de vrijheid om het type natuurlijke deodorant te kiezen dat het beste bij je past.

Tips voor een deodorant detox

Heb je voorheen altijd conventionele of chemische deodoranten gebruikt? Dan is het goed mogelijk dat je lichaam even moet wennen aan de nieuwe formule, en dat het even duurt voordat opgebouwde gifstoffen verwijderd zijn. Als je daarom overweegt om over te stappen naar een natuurlijke optie als die van Salt of the Earth, dan kan een deodorant detox een goed beginpunt zijn. Hier zijn enkele tips:

  • Geef je huid een pauze: geef jezelf een paar dagen zonder deodorant. Hierdoor krijgt je lichaam de kans om zich te herstellen en natuurlijk evenwicht te vinden.
  • Reinig je oksels grondig: oude deodoranten laten vaak nog resten na. Met een milde zeep en warm water verwijder je eenvoudig deze resten. Je kunt ook een zachte scrub gebruiken om dode huidcellen te exfoliëren en de poriën vrij te maken.

Na de deodorant detox ben je helemaal klaar voor het gebruiken van een natuurlijke deodorant. Experimenteer gerust met verschillende geuren totdat je jouw favoriet hebt gevonden. Onthoud ook dat niet elk lichaam hetzelfde is: het kan even duren voordat je lichaam volledig gewend is aan de natuurlijke deodorant. Wees geduldig en geef het de tijd. Voor je het weet geniet je van alle voordelen van een natuurlijke deodorant en wil je nooit meer terug.