Ontdek Attitude – Leef natuurlijk én plasticvrij!

Zo nu en dan zetten we één van onze merken in de spotlight. En nu is Attitude aan de beurt. Dit prachtige, jonge Canadese bedrijf heeft een breed assortiment aan natuurlijke producten: van persoonlijke verzorging tot schoonmaakmiddelen. Daarom kun je al snel bij dit merk terecht voor alles wat je nodig hebt. De producten van Attitude zijn goed voor jou en de planeet, maar ook nog eens zeer effectief.

Ben je je chemische deodorant even zat? Attitude heeft natuurlijke, plasticvrije deodoranten zonder schadelijke ingrediënten die uitstekend werken (zonder dat je dat nare chemische gevoel krijgt). Of ben je klaar met die chemische luchten en de gevolgen voor je huid wanneer je je badkamer reinigt met agressieve schoonmaakmiddelen? Ook dan heeft Attitude een oplossing.

Het assortiment is daadwerkelijk eindeloos. Van een badkamer reiniger, alles reiniger, keuken reiniger, speelgoed reiniger, luchtreiniger, wasmiddelen, handzeep, baby doekjes, shampoos, conditioner, zonnebrand, tot producten voor je huisdier Je kunt er altijd op vertrouwen dat ze geen schadelijke ingrediënten hebben.

Attitude heeft dan ook niet voor niets een grote groep met fans: hun producten worden inmiddels al in meer dan 55 landen verkocht!

Kies Attitude voor een bewuste levensstijl

Attitude is opgericht met als doel om een gezond en bewust leven te stimuleren, waarbij ze bijdragen aan een groenere wereld. Hierbij zorgen ze voor schone (niet-schadelijke) producten, minder plastic, en meer bomen. Zoals Attitude zegt: ‘’That’s our Attitude’’. Wat, meer bomen? Ja, ze werken samen met toonaangevende non-profitorganisaties om voor elk product wat gekocht wordt, een boom te planten. Later meer daarover.

Aangezien iedereen verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen gebruikt, valt hier veel winst op te behalen. Niet alleen zijn chemische verzorgingsproducten of schoonmaakmiddelen slecht voor het milieu, ze zijn ook slecht voor jou.

Denk aan alle gassen die je inademt, of het contact met agressieve ingrediënten op je huid. Je huid is het grootste ademende orgaan en ondanks dat het ons probeert te beschermen, kan het mogelijk stoffen doorlaten. En deze doorlaatbaarheid van de huid is er niet voor niets, omdat het helpt om extra voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen uit je lichaam beter kwijt te raken. Maar het maakt de huid ook extra kwetsbaar voor agressieve stoffen.

Daarom past gebruik maken van verantwoorde, natuurlijke producten zoals die van Attitude sterk in een gezonde en bewuste levensstijl. Het voordeel van Attitude is dat je naast gezonde producten ook nog eens de planeet een groot plezier doet, aangezien veel van de producten plasticvrij zijn en aan de hoogste normen voldoen – wat je hierna zult lezen. Dankzij deze hoge normen zijn de producten ook nog eens zeer effectief.

Kies je voor Attitude, dan kies je voor kwaliteit

De reden waarom je zo goed op Attitude kunt vertrouwen, is omdat ze hoge eisen stellen aan de producten en daarnaast gecertificeerd zijn. Zo gebruiken ze enkel natuurlijke, hypoallergene, en EWG VERIFIED ingrediënten. Alle producten uit hun assortiment voldoen aan de hoogste kwaliteit en milieubewuste normen. Verder zijn ze:

  • 100% veganistisch
  • Cruelty-free
  • Gecertificeerd door PETA (people for the Ethical Treatment of Animals) en ECOLOGO
  • Vrijgesteld van potentieel schadelijke stoffen volgens de Environmental Working Group EWG
  • Grotendeels plasticvrij

Attitude’s missie en visie

De missie van Attitude is om de wereld gezonder én duurzamer te maken voor een betere toekomst. Ze geloven dan ook sterk in het gebruik van schone en natuurlijke ingrediënten, het verminderen van het gebruik van plastic, en in het planten van bomen om onze planeet te bestellen.

Attitude heeft namelijk een samenwerking met twee toonaangevende non-profitorganisaties voor het planten van bomen: Eden Reforestation en One Tree Planted. Ze doen mee aan het concept van Reduce, Reuse, Recycle, en Reforest om de planeet te helpen herstellen en genezen. Het initiatief van bomen planten maakt dan ook deel uit van een grotere visie op de circulaire economie.

Attitude vindt dat we samen de verandering kunnen zijn. Immers, hoe meer mensen gebruik maken van hun producten, hoe minder plastic er wordt gebruikt en hoe meer bomen er worden geplant.

Waarom zijn plasticvrije producten zo belangrijk?

Veel vormen van plastic binnen verzorgingsproducten zijn gemaakt van zogenaamd polypropyleen plastic. Deze vorm van plastic is niet afbreekbaar. Wat betekent dit concreet? Het plastic kan in de zee, oceaan, op het strand, en op tal van andere plekken belanden. Het effect op de gezondheid van onze planeet en het milieu is dus gigantisch.

Daarnaast heb je ook nog de zogeheten microplastics binnen verzorgingsproducten. Dit zijn zeer kleine deeltjes plastic, die je met het blote oog niet kan zien. Ze worden bewust toegevoegd aan producten, maar sinds kort beseffen we wat de gevaren ervan zijn. Ze geven bijvoorbeeld enkele voordelen zoals een zacht schurende werking (wat je kunt vinden in tandpasta’s of scrubs).

Deze microplastics spoelen gemakkelijk weg via je douche en gootsteen, en komen zodoende in ons waterzuiveringssysteem terecht. Het probleem? Het lukt niet om deze minuscule deeltjes uit het water te filteren, waardoor de microplastics in ons water en oceanen terecht komen – met alle gevolgen van dien.

Plasticvrije gezichtsverzorging: Oceanly

Het is dan ook verstandig om zoveel mogelijk plastic-vrij te leven. Wist je ook dat Attitude een specifieke reeks heeft voor plasticvrije gezichtsverzorging? Deze reeks heet Oceanly, en dit zijn huidverzorgingsproducten in een handige stick. Daardoor zijn deze perfect om in je tas mee te nemen naar school, werk, of op reis. Ook zijn ze zeer geschikt als proefpakket om als cadeau te geven aan iemand anders.

Ze hebben sticks voor allerlei soorten skintypes: een droge huid, vette huid, verouderde huid, gevoelige huid, en zelfs voor een combinatie voor meerdere skintypes. Oceanly heeft serums, gezichtscrèmes, gezichtsreinigers, gezichtsolie, gezichtsscrub, en zelfs oogcrèmes. Er zit dus vast wat bij waar jouw huid van kan profiteren.

Alle sticks zijn volgepakt met superkrachtige ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De huid wordt hersteld, het gaat veroudering van de huid tegen, en je huid wordt gedurende de dag beschermd. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over een vervelende allergische reactie, aangezien alle producten van Attitude natuurlijk en EWG-gecertificeerd zijn, en dus vrij zijn van zorgwekkende chemicaliën.   

Schoonmaakproducten met handige refills

We willen toch nog even de uitstekende schoonmaakproducten van Attitude belichten. Deze zijn een uitstekend alternatief voor chemische schoonmaakmiddelen, en zijn breed inzetbaar. Wist je bijvoorbeeld dat we ook een Attitude allesreiniger hebben in bulk formaat? Dit houdt in dat je een extra grote, voordelige verpakking hebt die je ook kunt gebruiken om je Attitude flacon bij te vullen.

De Attitude allesreiniger is op veel manieren inzetbaar, en dankzij de plantaardige en minerale ingrediënten veilig voor voedselbereidingsoppervlakten. Daarnaast ruikt het ook nog eens heerlijk fris dankzij de citrusgeur! Zo is het bijvoorbeeld vrij van triclosan, wat geassocieerd is met waterwegverontweiniging en ook dat het een een vermoedelijke hormoonontregelaar is.

Attitude snapt ook dat je een effectief alternatief moet hebben voor krachtige chemische reinigers, zoals voor je badkamer. Een uitstekend alternatief voor dit soort chemische schoonmaakmiddelen is de Attitude badkamer reiniger. Dit is een natuurlijke, maar zeer efficiënte optie om hardnekkige badkamerresten te bestrijden – inclusief kalkaanslag, zeepresten, en vuil op oppervlakten zoals tegels, douchegordijnen, lavabo’s en toiletten.

Kortom: met de schoonmaakproducten van Attitude weet je zeker dat je zorgeloze ingrediënten gebruikt. Je huis blijft heerlijk fris en schoon, en je doet de planeet goed door een duurzaam en biologisch afbreekbaar product te gebruiken.

Nog meer tips om bewust te leven

Als je gezond en bewust wilt leven, dan moet je verder kijken dan bijvoorbeeld enkel voeding, beweging, en slaap. Wat elke dag met je huid in aanraking komt of wat je inademt, heeft ook effect op jouw gezondheid. Daarom past Attitude ook perfect in een bewuste levensstijl.

Je kunt ervan op aan dat de producten van Attitude een zeer effectieve werking hebben, en volledig vrij zijn van schadelijke ingrediënten. Dankzij het brede assortiment en plasticvrije producten is er voor ieder wat wils en is Attitude ook zeer geschikt voor het hele gezin, ook babyverzorging en wasmiddelen afgestemd op de babyhuid behoren tot het Attitude assortiment.

Ben je benieuwd naar nog meer bewuste levensstijl swaps die je kunt maken?

Kijk dan bijvoorbeeld eens naar deze artikelen: