Ontdek Seepje – Hét natuurlijke was- en poetsmerk!

Ben je ook klaar met het gebruik van chemische reinigingsmiddelen tijdens de schoonmaak die schadelijk zijn voor jouw gezondheid en het milieu belasten? Of die nare chemische geur die door je huis heen dwaalt? 

Welkom in de wereld van Seepje, waar natuurlijk wassen en poetsen de norm is en duurzaamheid centraal staat. In dit artikel zetten we dit innovatieve merk in de spotlight, wat een passie heeft voor natuurlijke schoonmaak en natuurlijke schoonmaakproducten produceert. Seepje laat zien dat natuurlijke reinigingsmiddelen óók effectief kunnen zijn en tegelijkertijd een positieve impact hebben op de samenleving.

Maar Seepje doet wel iets heel bijzonders: ze maken was- en reinigingsproducten van superschillen uit de Himalaya!

Ontdek hoe Seepje zich in zet voor een schonere en duurzamere wereld, en hoe jij daaraan kunt bijdragen. Verder ontdek je nog meer interessante dingen als hun ontstaansgeschiedenis en de reden achter hun missie.

Laten we beginnen!

Ontstaan van Seepje

In maart 2013 werden de Nederlandse Melvin Loggies en Jasper Gabriëlse gegrepen door een televisieprogramma waarin mensen in Nepal natuurlijke zeep maakten van vruchtenschillen. Dit betoverende proces was zo inspirerend. Zo ontdekten ze dat de schillen van de Sapindus vrucht saponine bevatten, wat een natuurlijke vorm van zeep is die vrijkomt zodra de schillen in aanraking komen met water. Wat, zoiets bestaat? Ja, echt.

Vanaf dat moment stonden Melvin en Jasper aan het begin van een avontuur dat leidde tot de oprichting van Seepje, een merk dat naast het aanbieden van schoonmaakproducten ook streeft naar een positieve impact op het milieu en de leefomstandigheden van boerinnen in Nepal. 

De zoektocht naar de Sapindus Mukorossi vrucht

Al snel begon de zoektocht naar meer informatie over deze bijzondere Sapindus Mukorossi vrucht, ook wel bekend als de ‘’zeepnotenboom’’, die van oudsher werd gebruikt om kleding en huishoudelijke artikelen op een natuurlijke manier schoon te maken. Ze kwamen in contact met Hari, een schillenboer uit Nepal en werden geraakt door de verhalen van Hari en de uitdagingen waarmee hij en zijn gemeenschap te maken hadden.

Tijdens deze reis naar Nepal zagen ze een kans om de mensen blij te maken met een wonderschoon product, en tegelijkertijd hier de werk- en leefomstandigheden te verbeteren.

Met de gedachte om zowel mensen hier in Nederland als in Nepal blij te maken, besloten Melvin en Jasper hun studiefinanciering bij elkaar te schrapen en een eerste lading schillen naar Nederland te verschepen. Hiermee wilden ze niet alleen een geweldig product introduceren, maar ook de werk- en leefomstandigheden in Nepal verbeteren.

Een duurzaam avontuur

Het vernieuwende, eenvoudige idee groeide uit tot een duurzaam avontuur. Inmiddels werkt Seepje samen met lokale boeren in Nepal, waar ze de Sapindus-vruchten of zeepnoten ethisch verantwoord oogsten. Doordat er eerlijke prijzen worden betaald creëert Seepje economische kansen voor de boerinnen en dragen ze bij aan een betere levensstandaard. Daarnaast investeren ze een deel van de opbrengst terug in de lokale gemeenschappen van de boeren. Hierdoor krijgen ze toegang tot onderwijs en betere leefomstandigheden.

Het belang van natuurlijke ingrediënten

Ooit was Seepje begonnen met het verkopen van enkel de superschillen. Met uitzondering van de wasverzachter, gebruiken ze inmiddels in alle producten een extract van de Sapindus Mukorossi vrucht. Bij het selecteren en ontwikkelen van de natuurlijke ingrediënten, staan drie dingen hoog in het vaandel: de herkomst van ingrediënten, jouw gezondheid en de gevolgen voor het milieu.

Er zit vaak onnodig veel fossiele grondstoffen in was- en poetsmiddelen. Met alle Seepjes bij elkaar, vervangt het bedrijf flink wat synthetisch was- en poetsmiddel. Wist je dat je door te wassen met Seepje per wasje een plastic tas aan aardolie bespaart? Ongelooflijk, hè? Zo hebben ze in 2021 samen 27 miljoen plastic tasjes aan aardolie bespaard.

Veel traditionele schoonmaakmiddelen voegen onnodige toevoegingen toe om een mooi kleurtje, dikke substantie of lekkere geur te creëren. Maar ook dit kan natuurlijk. Neem bijvoorbeeld het wasmiddel van Seepje. Deze is niet gekleurd door chemische toevoegingen, maar simpelweg door extracten van deze zeepnoten. 

Dit laat zien dat kleine veranderingen in onze schoonmaakroutine een groot verschil kunnen maken voor het milieu. Door over te stappen op Seepje draag je dan ook bij aan een duurzame toekomst.

Het brede assortiment van Seepje

Je kunt zeker stellen dat Seepje niet stilgezeten heeft sinds ze hun eerste lading zeepnoten naar Nederland hebben verscheept. Inmiddels heeft het merk een breed scala aan natuurlijke was-en poetsmiddelen die effectief én vriendelijk voor het milieu zijn.

De producten zijn dankzij zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten veilig voor het gebruik in jouw woning. Daarnaast maakt Seepje gebruik van duurzame verpakkingen waardoor je bijdraagt aan een schonere planeet.

Lees snel meer over de verschillende producten van Seepje.

Zero Plastic Inside certificaat van The Plastic Soup Foundation

Wist je dat alle producten van Seepje officieel vrij van microplastics zijn verklaard door de Plastic Soup Foundation? Alle producten bevatten het Zero Plastic Inside certificaat. En bijzonder is dat het wasmiddel van Seepje de eerste is die deze certificering heeft. Dat is goed nieuws, maar tegelijkertijd ook schrikwekkend: er worden hedendaags dus nog zeer veel wasmiddelen op de markt gebracht die vaak schadelijke microplastics bevatten.

Microplastics zijn zodanig klein dat je ze met het blote oog niet kunt zien. Nadat ze in het afvalwater terecht komen, gaan ze naar onze waterzuiveringssystemen. Ondanks dat deze geavanceerd zijn, lukt het niet om deze minuscule deeltjes uit het water te filteren. Het gevolg? Zo komen de microplastics in ons drinkwater, in ons voedsel, en zelfs in onze longen terecht. Maar ook in de oceanen, waardoor het voortbestaan van zeedieren wordt bedreigd doordat zij deze microplastics opeten.

Met andere woorden: het wordt een steeds grotere plastic soep. En zowel Seepje als The Plastic Soup Foundation willen hier verandering in brengen. Seepje laat zien dat je kunt wassen zonder microplastics, doordat zij plantaardige oliën en eiwitten in de wasmiddelen gebruiken.

Seepje wasproducten

Wat nou als je de natuur de was kunt laten doen? Dat is het geval bij de wasproducten van Seepje. Neem bijvoorbeeld het vloeibare wasmiddel. De producten zijn zelf zodanig effectief dat het je was ook schoonmaakt op een temperatuur van 20°C. Ondanks dat bijna alle ingrediënten van natuurlijk oorsprong zijn schaadt het niet de kwaliteit van de producten. De kleuren van je kleding worden langer mooi, het gaat pluizen tegen, en ze bieden ook wasmiddelen voor het verzorgen en reinigen van delicate stoffen, zoals wol en zijde.

Het maakt dus niet uit wat voor kleding je wilt wassen: Seepje biedt een bijpassende oplossing. Naast wasmiddelen en wasverzachters (die ook een heerlijke geur achter laten) kun je er zelfs voor kiezen om enkel deze superschillen uit de Himalaya te gebruiken. Je doet ze in een katoenen waszakje, gooit het in de trommel van je wasmachine en zet het bijpassende wasprogramma aan. En wist je dat je deze schillen zelfs drie keer kunt gebruiken voordat ze uitgewerkt zijn? De kracht van de natuur is werkelijk verbazingwekkend.

Seepje afwasproducten

Ook voor natuurlijke afwasproducten kun je bij Seepje terecht. Hun hoogwaardige afwasproducten maken op een niet-chemische manier je vaat glanzend schoon, zonder het milieu te belasten. Denk aan de Seepje Afwas Tintelfrisse Limoen, welke doordrenkt is met de verfrissende geur van limoen. Of Seepje Afwas Spetterende Eucalyptus, wat een perfecte keuze is voor een verkwikkende afwaservaring. Nadat je klaar bent met je vaat krijg je als beloning een heerlijke geur in je keuken!

Seepje biedt daarnaast afwaszeep met een frisse limoen-muntgeur en 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De afwaszeep is zeer krachtig tegen vet. Je hoeft enkel de afwasborstel of spons over de afwaszeep te wrijven, waarna je een sopje maakt onder stromend water.

Dankzij Seepje heb je de mogelijkheid om af te wassen zonder synthetische parfums, kleurstoffen, en microplastics.

Seepje allesreiniger

Is je huis toe aan een verfrissende opknapbeurt? Dan is Seepje’s allesreiniger een ideale keuze voor een sprankelend schone woning. Dit natuurlijke schoonmaakmiddel is geschikt voor meerdere oppervlakken, zoals tegels, glas en hout. Het verwijdert vuil en vet op een milde manier, zonder schadelijke chemicaliën achter te laten. Met een kleine hoeveelheid bereik je al een groots effect. Daarnaast krijgt je huis een heerlijk verfrissende geur zoals die van Limoen.

Seepje handzeep

Vind jij het ook zo vervelend als je na het wassen van je handen een uitgedroogd gevoel ervaart? Hiervan worden je handen tevens eerder droog, waardoor het vatbaarder is voor kloofjes en bacteriën die naar binnen kunnen komen. Daarnaast is het zo dat agressieve zepen, met name die met een anti-bacteriële werking ook de goede bacteriën doden. Het komt er dus op neer dat je idealiter een mooie balans wilt tussen effectieve reiniging die mild genoeg is om zowel jouw handen te beschermen, én goed is voor het milieu.

Seepje’s handzeep biedt hiervoor de perfecte oplossing. Dankzij een zachte en verzorgende reiniging voor je handen verwen je je handen en creëer je een fris en schoon gevoel. De handzepen van Seepje zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten, en vrij van synthetische geurstoffen en schadelijke chemicaliën. Ook zorgen ze voor een rijk schuim en ruikt de zeep heerlijk naar bijvoorbeeld citroen, eucalyptus, lavendel, of oranjebloesem.

Seepje blijft innoveren

Ondanks dat Seepje inmiddels al een breed scala aan producten heeft, blijven ze innoveren. Er staan een aantal impactvolle innovaties op het programma voor 2023. We zijn dan ook heel benieuwd met welke producten ze ons de komende tijd weer gaan verrassen.

Wil jij de kracht van deze superschillen ervaren? Kijk dan snel naar het brede assortiment van Seepje en til jouw schoonmaakroutine naar een hoger, gezonder, én bewuster niveau.

Wil je meer huishoudelijke taken natuurlijk én bewust maken?

Naast het gebruiken van natuurlijke schoonmaak- en wasmiddelen, kun je natuurlijk ook je eigen persoonlijke verzorging naar een meer verantwoord niveau tillen. Denk bijvoorbeeld aan:

En nog veel meer. Kijk ook gerust rond op onze webshop, waar je er verzekerd van bent dat je te maken krijgt met zorgvuldig geselecteerde producten die verantwoord zijn voor zowel jou als onze planeet.