Stel zelf het ideale duurzame eindejaarsgeschenk samen

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij, en daarmee ook de zoektocht naar het perfecte eindejaarsgeschenk. Ken je dat gevoel? Je wilt iemand echt blij maken met een cadeau dat bij hen past, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Hoe goed je iemand ook kent, het is vaak niet eenvoudig om een uniek cadeau te bedenken. Als je op zoek bent naar duurzame cadeautjes voor mensen met een groen hart, dan ben je op de juiste plek. Lees vooral verder om gemakkelijk je weg te vinden in ons assortiment en ontdek onze beste duurzame cadeautips.

1.     Duurzame beauty lover M/V/X

Is jouw cadeau voor een duurzame beauty lover? Zoek je dan ook een eindejaarsgeschenk voor iemand die niet alleen om beauty of verzorging geeft, maar ook om de planeet waarop we leven? In dat geval hebben we de perfecte cadeaus voor jou. Of de ontvanger nu man, vrouw, of non-binair is: ze gebruiken het liefst producten die niet alleen goed zijn voor de huid en uitstraling, maar ook voor de aarde. Als jij iemand kent die tot deze categorie behoort, lees dan snel verder om inspiratie op te doen.

Go mini’s

In ons assortiment vind je een schat aan mini-producten. Dit is extra leuk voor een cadeau, aangezien je dan makkelijk meerdere producten kan combineren en de persoon die het krijgt kan er meerdere uitproberen. Denk bijvoorbeeld aan de populaire producten van Dr. Hauschka, speciaal samengesteld voor duurzame beauty lovers. Tegen een aantrekkelijke prijs stel je zelf een prachtig setje samen in plaats van dat je een samengesteld cadeaupakket koopt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze combinatie:

  1. Dr. Hauschka reinigingsmelk
  2. Dr. Hauschka vitaliserend masker
  3. Dr. Hauschka gezichtslotion
  4. Dr Hauschka kweepeercrème
  5. Dr. Hauschka bodyolie rozen
  6. Dr. Hauschka handcrème

Zo heb je een prachtig pakket van hoogwaardige, natuurlijke verzorgingsproducten waar iedere beauty lover van zal houden. Ook is het een ideale manier om iemand kennis te laten maken met de populaire producten van Dr. Hauschka. Zij baseren hun producten op de antroposofische geneeskunde, waarbij ze gebruik maken van heilzame planten en uiteraard natuurlijke ingrediënten. Het proberen waard!

Go zero waste

Ken je iemand die bewust voor zero waste producten gaat, of hier graag mee wil starten? Misschien kan deze persoon niet altijd de juiste beautyproducten vinden. Dan kun jij ze op weg helpen met de prachtige en effectieve zero waste verzorgingsproducten van Attitude Oceanly. Ook hier vind je leuke mini’s terug voor een fijn en budgetvriendelijk cadeau. Denk aan:

  1. Attitude Oceanly Solid gezichtsreiniger
  2. Attitude Oceanly Solid gezichtsolie
  3. Attitude Oceanly plasticvrije lipgloss

Het mooie van deze producten is dat ze ook daadwerkelijk effectief zijn. Hiermee geef je dan ook een goede (eerste) indruk van plasticvrije producten. Er heerst namelijk een stigma dat plasticvrij niet goed kan werken – maar Attitude wil het tegendeel bewijzen. Daarnaast zijn de producten niet alleen goed voor de ontvanger, maar ook voor de planeet. Zonder onnodig plastic en met natuurlijke ingrediënten is het direct een cadeau dat de wereld een stukje groener maakt.

Voor de mooiste (en fijnste) baard

Ook mannen willen er goed uitzien. Een baard maakt immers een groot onderdeel uit van het gezicht, en wanneer deze goed verzorgd is zorgt dit voor een betere uitstraling. Naast dat een baard er goed verzorgd uit kan zien, kan baardverzorging ook een onaangename jeuk verminderen. Want als man is niets vervelender dan een kriebelige baard. Met Brooklyn Soap hebben we een ruim assortiment aan producten om niet alleen de baard te onderhouden, maar ook de huid te verzorgen, zoals deze:

  1. Brooklyn Soap Baard Wash
  2. Brooklyn Soap baardbalsem
  3. Brooklyn Soap 2 -in -1 Baard & gezichts moisturizer

Deze producten zijn speciaal ontworpen om de baardharen zacht en glanzend te maken, terwijl de huid eronder gehydrateerd blijft. Het is een mooi eindejaarsgeschenk voor elke man die trots is op zijn baard en deze goed wil verzorgen (of last heeft van een onaangename jeuk).

2.     Heerlijk verwennen en ontspannen

Kan de persoon aan wie jij het eindejaarsgeschenk wil geven wel wat extra ontspanning gebruiken? Of houdt deze persoon ervan om te ontspannen of verwend te worden? Dan hebben we enkele fantastische suggesties om hun dag op te fleuren en hun zintuigen te verwennen.

Aroma therapie voor iedereen

Misschien ben je al bekend met aromatherapie, maar misschien ook niet. In dat geval leggen we het je graag even uit. Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde en het richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid met behulp van heerlijke geuren, vaak essentiële oliën.

Geuren van bepaalde plantenextracten kunnen namelijk een therapeutisch effect hebben op het lichaam en de geest. Het wordt dan ook op meerdere manieren toegepast, zoals in baden, een diffuser of als massageolie. Kortom: aroma therapie zorgt niet alleen voor ontspanning, maar het is ook nog eens gezond! Maar waar kijk je nu voor goede producten?

Bij Tisserand vind je een uitgebreide selectie van heerlijke aromatherapieproducten waarvan vele thematisch zijn, zoals de-stress, real calm en happy vibes. Je kent vast wel iemand die hier meer van kan gebruiken. Wat ook leuk is om te geven zijn de Tisserand Little boxes. Wie zou er nu niet graag een Little box of happiness ontvangen? Verder vind je ook leuke badproducten terug bij Tisserand zoals de Real Calm Bad & douchegel en het Total de-stress badzout.

Dagelijkse luxe in verzorging

Niet iedereen heeft de tijd of behoefte voor regelmatige spa-bezoekjes, maar dat betekent niet dat je geen ontspanning en luxe kunt ervaren in je dagelijkse verzorgingsmomenten. Wat dacht je van deze heerlijke combinaties:

  1. Weleda aroma shower love + Weleda wilde rozen verwennende bodylotion
  2. Naïf Doucheschuim Linen + Naïf nourishing hand & bodylotion

Met deze heerlijke combinaties verwen je niet alleen de huid, maar zorg je ook voor een aangename geur die de heel dag bijblijft. En laten we de lippen niet vergeten! Een fijne lippenbalsem is altijd een leuke kleine toevoegingen aan je cadeaupakket. Bij Hurraw vind je originele smaakjes lippenbalsem terug, zoals de Almond Cardamom Rose lippenbalsem en chocolade lippenbalsem.

TIP: Je geeft je beauty cadeautjes net dat beetje extra door ze in te pakken in een mooie, zachte handdoek, zoals die van Wild & Stone. Op die manier past je verpakking extra goed bij de groene cadeautjes en is de verpakking ook nog eens bruikbaar!

3.     Voor jonge ouders (in spe)

Ken jij jonge ouders? Of personen die binnenkort ouder worden? Het verwelkomen van een baby in de wereld is een magisch moment. En natuurlijk willen de (toekomstige) ouders goed voor hun kleintje zorgen. Nu je toch al inspiratie op doet voor een eindejaarsgeschenk, is het een leuk idee om deze ouders te helpen met de juiste verzorgingsproducten. Er zijn namelijk geweldige duurzame opties die zowel ouders als baby’s zullen verwennen en verzorgen.

Bij Naïf en Weleda vind je bijvoorbeeld fijne producten terug voor baby’s en ouders zoals het Naïf Mini & Me Time pack en The Magical Mom Set. Met de producten van Weleda kan je een leuk combi-pakket samenstellen om zowel ouders als baby te verwennen. Hier is een suggestie voor een combinatie die extra zacht is voor de gevoelige huid:

  1. Weleda verzachtende handcrème en verzachtende douchecrème
  2. Weleda baby Calendula Welterustenbad en Weleda baby buikjesolie

Deze producten bieden zowel verzorging voor de handen en lichaam van de ouders, maar zijn ook mild genoeg om samen met de baby te gebruiken. Het welterustenbad is een geweldige manier om de baby te kalmeren en te ontspannen en naast een kalmerend effect zorgt de baby buikjesolie er ook voor dat de spijsvertering wordt bevorderd.

Ook in het assortiment van Attitude vind je heerlijke verwenproducten voor mama's en baby’s. Neem eens een kijkje bij de blooming belly reeks en de babyleaves producten.

4.     Voor die ene te gekke vriend

We hebben allemaal die ene vriend, de ware levensgenieter of grappenmaker die je écht wil verrassen met een origineel en creatief cadeau. Voor deze te gekke vriend die altijd voor je klaar staat hebben we een aantal geweldige, duurzame eindejaarsgeschenken die net zo uniek zijn als zij. Hier hebben we een aantal suggesties passend bij de persoon:

Voor de grapjas: The Good Roll Kerstboom

Wil je je vriend verrassen met iets onverwachts en grappigs? Overweeg dan een The Good Roll Kerstboom: een kerstboom van boomvriendelijke toiletpapier! Deze kan je leuk combineren met een The Good Roll Booty Buddy Spray en/of een The Good Roll Roomspray. Dit is gegarandeerd een nuttig én hilarisch cadeau.

Voor de lippenbalsem-lover

Misschien ken je iemand die regelmatig last heeft van droge lippen, of die je vaak een lippenbalsem ziet gebruiken. Dan is een originele lippenbalsem als cadeau niet eens een gek idee. Deze Goats of the Gorge Gin & Tonic lippenbalsem is bijvoorbeeld een lippenbalsem met een leuke twist. Deze kan je ook combineren met Burt’s Bees handcrème  die ook in een fijn metalen blikje zit.

Voor de ontspannen ontdekker

Is de persoon waarvoor je een cadeau zoekt liefhebber van bijzondere producten? Als je daarvoor iets unieks zoekt, neem dan eens een kijkje bij Moa. Met de Moa Green bath potion geef je namelijk een vleugje magie cadeau. Deze bath potion is ook in een single shot flesje verkrijgbaar. Deze zijn leuk om te combineren met ander verzorgingsproducten in een pakketje zoals het groene klei gezichtsmasker van Gruüm en Avalon Organic hand & bodylotion met pepermunt.

Voor de kookliefhebbers

Voor de echte keukenprins of -prinses hebben we ook interessante producten in het assortiment. Kijk bijvoorbeeld eens naar de food huggers: een leuk en handig hebbeding dat helpt om fruit en groenten langer vers te houden. Het dekseltje voor op je aangesneden groenten en fruit is er in verschillende afmetingen en kleuren. Als hun keukenvaardigheden zich meer richten op het mixen van cocktails, dan zijn deze gouden rvs rietjes van Wild & Stone erg leuk. Hier passen de roze of mosgroene theedoeken van Wild & Stone ook mooi bij.

Voor de bloemenliefhebber

Een bloemetje doet het bijna altijd goed – een perfecte manier om iemand op te fleuren. Maar in plaats van een bloemetje kun je ook unieke producten geven die passen bij de bloemenliefhebber. Denk bijvoorbeeld aan deze bodybars van The Lekker Company. Deze heerlijk voedende douche zepen hebben de vorm van een bloem, wat niet alleen leuk is, maar het ook handig maakt om vast te houden onder de douche. Combineer deze zeep met zaadbommetjes van Blossombs voor een lief en fleurig cadeau. Als extraatje kan je nog deze fijne voedende lippenbalsem met lavendel en honing toevoegen van Burt’s Bees.

Duurzaam inpakken doe je zo!

Een mooi en duurzaam cadeau is nog leuker om te geven als het ook mooi en duurzaam is ingepakt. Tips om je cadeautje duurzaam in te pakken, lees je in deze blog: https://www.biggreensmile.nl/article/cadeautjes-ecologisch-inpakken-doe-je-zo.aspx. Dit is de kers opp je taart om je eindejaarsgeschenk nog specialer te maken!