Natuurlijk vlekken verwijderen met een zelfgemaakte vlekken stick

Het is bijna Pasen en voor groot en klein betekent dit ook chocolade paaseitjes. Verloopt dit niet altijd zonder knoeien? Geen nood, met deze eenvoudige zelfgemaakte vlekken stick verwijder je op natuurlijke wijze chocolade vlekken, gras vlekken en andere hardnekkige vlekken uit je kleding.

Aan de slag!

Deze vlekkenverwijderaar maak je op 10 minuten met slechts 3 ingrediënten:

Verder heb je nog nodig:

 • Een rasp
 • Een lepel
 • Een glazen kom
 • Een oude kartonnen koker van deodorant of zonnebrand of een siliconen bakvormpje

Rasp ongeveer 75 gr Marseillezeep in een glazen kom en voeg hieraan 3 eetlepels water toe. Verwarm de geraspte zeep 20 sec in de microgolfoven, roer om en herhaal totdat de zeep gesmolten is. Laat de gesmolten zeep 1 min afkoelen en voeg 4 druppels etherische olie van Tea Tree toe. Meng en giet in de koker of het siliconen vormpje. Laat terug opstijven.

Tip: Heb je geen microgolfoven, warm de zeep dan traag au bain marie op. Let op dat de marseille zeep voldoende afgekoeld is voordat je de etherische olie toevoegt.

Hoe gebruik je deze natuurlijke vlekverwijderaar?

Wrijf de stick rechtstreeks op de vlek voor het wassen en was je kleding nadien op het normale programma.

De Tea Tree vlekken stick is het meest geschikt voor deze vlekken:

 • Chocoladevlekken
 • Gras vlekken
 • Thee vlekken
 • Koffie vlekken
 • Vlekken van tomatensaus

De kracht van Tea Tree

Ik hoor je denken: waarom kan je niet gewoon die blok Marseillezeep gebruiken? Pure Marseillezeep is inderdaad op zichzelf ook al een goede ontvlekker, maar Tea Tree olie geeft je vlekverwijderaar wat extra pit. Tea Tree olie is namelijk ontvettend en antibacterieel en ook erg krachtig. Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van Tea Tree olie als je een erg gevoelige huid hebt. Anderzijds wordt Tea Tree ook vaak ingezet bij huidproblemen zoals acne, schimmelinfecties en schurft, bij insectenbeten en littekens en tegen roos.

Ons assortiment bevat ook een aantal verzorgingsproducten met tea tree zoals tea tree shampoo, Dr.Bronner”s vloeibare zeep met Tea Tree en tandpasta met Tea Tree. De producten van Australian Tea Tree bevatten allemaal duurzaam geteelde Tea Tree uit Australië.

De veelzijdigheid van Marseille zeep

Marseille zeep is een eeuwenoude zeep die van oudsher geproduceerd wordt in en rond het Zuid-Franse havenstadje Marseille. Marseille zeep is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar en kan je gebruiken in het huishouden en voor je lichaamsverzorging. Witte Marseillezeep wordt meestal gebruikt voor huishoudelijke klussen. Groene Marseillezeep is zachter en wordt hierdoor vaker gebruikt in persoonlijke verzorging. Groene Marseille zeep dankt zijn kleur aan het gebruik van olijfolie. Marseillezeep vind je bijvoorbeeld terug in vloeibare handzeep, in schoonmaakmiddelen en in wasmiddelen.

Meer tips om vlekken te verwijderen

Sommige vlekken hebben een andere behandeling nodig. We zetten enkele veel voorkomende vlekken voor je op een rijtje

 • Bloed vlekken spoel je best onmiddellijk met koud water. Voor het wassen behandel je ze met een pasta van 1 deel waterstofperoxide en 1 deel soda. Ook zweetvlekken en  ingetrokken of opgedroogde vlekken kan je op deze manier behandelen.
 • Vlekken van fruit spoel je zo snel mogelijk met lauw water en dep je met natuurazijn.
 • Wijnvlekken ga het beste te lijf met wodka.
 • Heb je extra waskracht nodig voor je volledige lading was, voeg dan een schepje zuurstofbleekmiddel toe in je wasmiddel bakje. Dit vind je onder andere bij Ecover en Bio-D.

Nog niet gevonden wat je zocht? Of kies je liever voor een universele ontvlekker? Neem dan zeker een kijkje in ons assortiment natuurlijke vlek verwijderaars.