Genieten van de feestdagen zonder stress, het kan! En wij vertellen je hoe.

De eindejaarsperiode is het uitgelezen moment om onze geheimen te delen hoe wij altijd zo stralend op feestjes verschijnen. Of het nu een verjaardagsfeest, het huwelijk van onze bestie of een familiefeestje is - Stress, daar doen wij niet aan mee. En al helemaal niet met Kerst- en oudjaar. Cadeaustress en feeststress zijn vanaf nu ook voor jou verleden tijd.

Alles begint met een goede (geurige) voorbereiding.

Door het huis rennen (soms al schreeuwend) op Kerstavond of oudjaar om alle voorbereidingen achter de rug te hebben? Niet voor ons. Wij maken er een (rustgevend) ritueel van, zodat we helemaal ontspannen aan de feesttafel verschijnen of onze gasten ontvangen. Hoe we dat doen? Met de kracht van geur. Leuke bijwerking, we krijgen altijd het compliment dat ons huis heerlijk ruikt, en niet enkel door het lekkere eten dat we serveren.

De homesprays en de luchtverfrissers van Sodasan helpen ons hierbij. Onze favorieten zijn sandelhout en sinaasappel. Wist je trouwens dat de geur van sinaasappel een opkikker is voor je humeur? 

En wat brengt er meer sfeer dan een geurkaars? Wij hebben altijd een natuurlijke geurkaars van Mulieres in onze leefruimte staan. De geuren zijn geschikt voor iedereen, ook als je allergieën hebt, of sterk op parfum reageert. De verpakking is ecologisch en revolutionair: gemaakt van gerecycleerd karton, bevat 70% minder plastic en volledig biologisch afbreekbaar. Oh ja, deze kaarsen zijn ook een geweldige cadeautip.

Tip: gebruik met kerst de Mulieres geurkaars met peperkoek geur. Je hebt je gasten meteen in de juiste sfeer. 

Ken jij de kracht van roomsprays al? Deze sprays zuiveren niet alleen de doffe geur, ze werken ook op hoe je je voelt. Wij gebruiken de room sprays van Weleda niet enkel tijdens de feestdagen, maar het hele jaar door. Kies voor Relax, Verfrissend of Vitaliserend.

Een andere aanrader is de Happy Vibes Mood Fix mist van Tisserand. De opwekkende mix van lemon tea tree, bergamot en nootmuskaat zorgen voor de goede vibes. Ssst, niet doorvertellen, maar deze zit dit jaar ook in het pakje van die oom die altijd zo boos kijkt.

 Cadeautjes inpakken

cadeau verpakken zonder afval met Avril FuroshikiBewust leven met rust in ons hoofd, het blijft niet bij een goed voornemen. We doen het gewoon. En daarvoor hoeven we niet in te boeten aan hoe mooi onze cadeautjes ingepakt zijn. Integendeel zelfs, ken jij de Japanse inpakmethode Furoshiki? Hier pak je cadeautjes in stof in, de knoop maak het geheel af (check maar even op Pinterest) en de verpakking kan perfect hergebruikt worden door de ontvanger. Dat kan als vaatdoek, of om een ander cadeautje in te pakken, … Wij gaan dit jaar voor Avril Furoshiki ecologische cadeauverpakkingen, betaalbaar en met prachtige motieven.

En soms hoeft een geschenk helemaal geen cadeauverpakking, omdat het er uit zichzelf al mooi uitziet. Ontdek hier onze cadeautips. Je ontdekt voor ieder wat wils.

Secret Santa dit jaar en ben je bang dat de nieuwe vriend(in) van je zus jouw naam heeft getrokken? Goede reden om een verlanglijstje aan te leggen, dat kan via Giftster, maar ook op onze website. Bovendien is een verlanglijstje ook handig om cadeaus te krijgen die je echt wil zodat ze niet op zolder of een tweedehandssite belanden. Hoe je het opmaken van een verlanglijstje slim aanpakt, lees je in dit artikel.


Er op je best uitzien in een mum van tijd

Ook al draag je niet altijd veel make-up, op een feestje zie je er graag op je best uit. Liefst ook zonder achteraf last te hebben van acné of andere ongemakken omwille van de chemicaliën in make-up. Oh ja, en als het niet te veel is gevraagd, graag ook ecologisch, niet getest op dieren… gewoon vegan eigenlijk. Geen enkel probleem, wij hebben het allemaal. Ontdek ons assortiment natuurlijke make-up.

Het nummer 1 biologisch make-up merk is INIKA, ontwikkeld door de Australische Miranda Bond. Zij was al jaren op zoek naar de ideale make-up die bij haar gezonde en biologische levensstijl paste. Dus ging ze zelf maar aan de slag. We zijn ook fan van Love The Planet, het bekroonde minerale make-up merk uit het Verenigd Koninkrijk met haar prachtige collectie vegan, plasticvrije en navulbare make-up.

Met de feestdagen gaan we graag voor dat tikkeltje meer glitter & glamour. Ook dat kan met een ecologisch tintje. In de reguliere glittermake-up producten zit vaak plastic. Maar niet in de Beauty Kitchen 0% plastic eco glitter balm. Neem een kleine hoeveelheid uit het potje en dep waar jij wat extra sprankeling wil op je lichaam. Wat zie jij er stralend uit!

Een prachtige sparkle op je nagels, krijg je met deze Zoya Magical Pixie Dust Lux nagellak. Zoya was het allereerste merk dat een langhoudende nagellak op de markt bracht zonder schadelijke stoffen als formaldehyde. Oh ja, check zeker ook hun sneldrogende topcoat voor de perfecte finishing touch.

Once you go Hurraw… De lippenbalsem waarmee je niet alleen de lippen, maar ook het hart van je geliefde verovert. Los van het feit dat deze perfecte lippenbalsem fairtrade, vegan en natuurlijk is, draagt hij ook perfect. Niet te glad, niet te plakkerig, langhoudend, prachtige kleuren. Ja, graag meer van dit (en dan bedoelen we de lippenbalsem én de zoenen).

En ook voor de mannen bestaan er natuurlijke verzorgingsproducten zonder onzin. Volgens Brooklyn Soap bevatten hun producten zero bullshit. Ja hoor, geen parabenen, geen siliconen en niet getest op dieren. De producten van Natura Siberica zorgen op een natuurlijke manier voor de gevoelige mannenhuid.

Aan tafel

Geen eindejaarsfeesten zonder heerlijk feestmenu. Weet jij al wat er bij jou op tafel staat, of kies je voor een afhaalmenu? Wat je ook kiest, je kan het altijd ecologisch aanpakken, met de nodige sfeer en gezelligheid:

  • Decoreer met natuurlijke materialen: gedroogde sinaasappels met kruidnagel (check zeker op Pinterest hoe je dit zelf kan doen), dennentakken of dennenappels die je samen met de kids, vond tijdens een boswandeling. Het maakt je feesttafel warmer dan met klassieke versieringen.
  • Kies eens voor een vegetarisch menu en blaas je gasten van hun sokken. Je vindt heel wat feestrecepten met een vegetarisch alternatief online. Wij zijn alvast benieuwd wat bij jou op het menu staat.
  • Maak jij ook altijd teveel klaar? Gooi die restjes niet weg, maar bewaar ze goed, zodat je ze kan invriezen of er ’s anderendaags nog van kan genieten. Ken je ZipTop al? Hun bewaardozen, bekers en zakjes zijn ontworpen met oog voor het milieu en voor optimale bewaring van jouw voeding. Brood of andere voedingsmiddelen die snel hard worden, kan je ook bewaren in bijenwaswraps. Biologisch katoen met bijenwas, boomhars en jojoba-olie om jouw voedsel optimaal in te bewaren, dat is Bee’s Wrap.
  • Haal je uit met de feestdagen? Heel wat traiteurs gebruiken ondertussen al biologisch afbreekbare verpakkingen en staan ook open om jouw eigen voedselverpakkingen (zoals ZipTop) te gebruiken.

Nagenieten en het (einde)jaar perfect inzetten

Iedereen naar huis en alles weer netjes : tijd voor jezelf. Ook al gebruik je natuurlijke make-up, dan nog is het reinigen van je huid enorm belangrijk. Bovendien is het ook een mindful moment voor jezelf.

De natuurlijke geuren van de reinigingsproducten voor jouw huid, in combinatie met de zachtheid van de herbruikbare, plasticvrije reinigingsdoekjes, geven al een fijn gevoel. Voor een optimaal rustgevend moment:  adem bewust in en uit terwijl je je make-up afneemt, en denk aan het leukste moment van het feestje. Wedden dat je helemaal ontspannen uit de badkamer komt?

Een verwarmende douche of een ontspannend bad (al dan niet met boek en thee) is eveneens een ideaal moment voor jezelf na een feestje of om tijdens de drukke eindejaarsperiode even tijd voor jezelf te nemen. De essentiële oliën in de Weleda doucheproducten frissen je op en brengen je in de gewenste mood.

In bad gaan wij steevast voor badzout. Het werkt ontspannend, verzorgend en therapeutisch. Wil je iemand echt een moment voor zichzelf cadeau doen? Dan is badzout, in combinatie met een van de Tisserand of Naïf producten altijd een goed idee. PS: een cadeau voor jezelf, voor dit moment, is een nog beter idee. Fijne feesten en op naar een geweldig 2022!