3 fruitige tips voor de ideale lichaamsverzorging

Granaatappel, sappige bessen, exotische vruchten zoals ananas, papaya of pitaja,  citrusvruchten als sinaasappel, pompelmoes en citroen. Ze zitten boordevol vitamines en mineralen. Dat maakt ze niet alleen lekker gezond om op te eten, maar ook om in verzorgingsproducten te gebruiken. Merken als Fruu Cosmetics en Andalou weten dit al langer en brachten enkele pareltjes van huid- en haarverzorging uit.

Andalou ging hierin nog een stapje verder en haalde de beste voedende stoffen uit stamcellen van verschillende vruchtensoorten en andere planten. Een zomers gevoel van energie en frisheid om niet alleen in de winter, maar in alle seizoenen een gezonde en veerkrachtige huid te hebben. 

Wij kozen 3 van onze favoriete vruchten(soorten) voor je uit: lichaamsverzorging en haarproducten op basis van granaatappel, citrus- en exotische vruchten. En zoals jullie van ons gewoon zijn, allemaal natuurlijk én ecologisch.

Granaatappel, een bom aan vitamines

Al eeuwenlang staat de granaatappel bekend als een vrucht die gezondheid, vruchtbaarheid en een lang leven brengt. Granaatappel beschermt niet alleen de huid, maar hydrateert en kalmeert hem ook. Van deze vrucht boordevol eetbare pitjes wordt ook gezegd dat ze anti-aging werkt. Bovendien is ze geschikt voor elk huidtype, zelfs de meest gevoelige.

De granaatappel zit boordevol vitamines en antioxidanten. Daarom kiezen ecologische topmerken als Weleda en Sante Naturkosmetik voor dit superfruit, ook wel gekend als een bommetje gezondheid.

Granaatappel zit onder meer bomvol vitamine C, maar dat is lang niet de enige bes die deze onontbeerlijke vitamine bevat. Het gezichtsmasker Bioactive Berry Fruit van Andalou is hier een schoolvoorbeeld van. Het verzorgt de droge huid en houdt deze jong. Met het C-Berrica assortiment van Natura verzorg je je huid optimaal in alle omstandigheden.

Ook onze haren hebben nood aan hun dosis vitamines en verzorging.  Met de bosbessen in de haarverzorgingsproducten van Fait in Nature, verwennen we ze bij elke wasbeurt.

Voor de kleinsten onder ons hebben we heerlijke framboosjes in de aanbieding. Niet om op te eten, maar als badschuim van Child’s Farm. Verzorgend, veilig en superleuk om mee te spelen.

Koningin van de frisheid: Citrus

Voel je je niet 100% klaar om de dag te starten? Of voel je je niet helemaal top in je vel? De geur van citrus doet letterlijk wonderen. Het zorgt er namelijk voor dat die delen in de hersenen worden geprikkeld die ons blij en opgewekt maken. Verwerkt in verzorgingsproducten, pept het jouw gemoed en je huid op.

Start je dag slim door ’s ochtends onder de douche te stappen met de verfrissende  en opwekkende citrusgeur van citroen, limoen, grapefruit en sinaasappel. Weleda, Douce Nature en Jason Natural hebben dit helemaal begrepen.

Daarnaast bevatten citrusvruchten ook heel wat vitamines en mineralen. Ze zijn een ware bron van vitamine C. Onder meer Avalon Organics, Bee Honest en Beauty Kitchen werken graag met citrusvruchten voor hun haarverzorgingsproducten. Ze regenereren dode haar- en hoofdhuidcellen en geven een prachtige glans aan je haren.

Wist je trouwens dat alle merken in dit artikel natuurlijke merken zijn? Je smeert ze dus zonder zorgen op je lichaam en je verkleint je ecologische voetafdruk terwijl je voor jezelf zorgt.

We vertelden jullie hoe verzorgend citrusvruchten zijn. Je vindt ze dus niet alleen in douche-, haar- en andere verzorgingsproducten. Burt’s Bees verwerkt ze in zijn lippenbalsem. Antipodes mengt ze met kiwi’s uit Nieuw-Zeeland in een zalige oogcrème. Weg wallen, hallo happy face! En ze zitten ook in één van onze favorieten van Weleda: de citrus hand- en nagelcrème.

Heerlijk exotische frisheid met papaya, ananas en pitaja

Waar denk jij aan bij de term: exotische vruchten? Ananas, papaya en mango zijn de meest gekende. Maar de pitaja, of de zogenaamde drakenvrucht is ook een exotische schoonheid. De pitaja ziet er prachtig uit, ze is verwant aan de cactus en heeft vanbuiten een mooie roze kleur, en is wit met zwarte spikkels vanbinnen.

Het is ook erg lekker om te eten en zit boordevol vitamines, mineralen etc. Geen wonder dat een merk als Faith in Nature deze in haar verzorgingsproducten voor huid en haar heeft verwerkt. Ook voor de meest gevoelige huidjes van onze kinderen is de drakenvrucht weldadig. De ontwikkelaars van Good Bubble kozen voor ecologische en natuurlijke verzorgingsproducten met pitaja in verwerkt. Dat zorgt ook voor leuke verhalen voor de kinderen in bad.

Natuurlijk worden andere exotische vruchten zoals mango, papaya en ananas ook in verzorgingsproducten gebruikt. Zo kies Alba Botanica voor Hawaiiaanse mango voor één van zijn haarverzorgingsproducten en voor de weldaad van ananas in een gezichtsreiniging. Giovanni kiest dan weer voor de combinatie van citrus en papaya in zijn 2Chic body wash.

Kortom: fruit is niet enkel gezond om te eten, maar ook om te smeren.