Jouw huis stralend schoon in slechts 60 minuten

Je komt thuis na een drukke werkdag. Het is wat een rommeltje, want nog geen tijd gehad om de stofzuiger boven te halen. Je partner belt, over een uurtje komen er gasten. Daar laat jij je niet door uit het lood slaan, je zet goede muziek op, trekt je poetshandschoenen aan en binnen het uur krijg je alles stralend schoon. Nee, je droomt niet! In dit artikel vertellen wij jou hoe jij alles schoon krijgt in 1u, ofwel 60 minuten. Meer zelfs, we doen dat met natuurlijke schoonmaakmiddelen. 

Klaar? En aan de slag met natriumbicarbonaat en …

Op dit moment heb je helemaal geen tijd om die vlekken schoon te schrobben. Laat het zware werk daarom opknappen door een professional en strooi wat natriumbicarbonaat op het tapijt. Terwijl het zuiveringszout doet wat het moet doen, kan jij in de keuken aan de slag.

Met het E-cloth keukenpack in de aanslag. De poetsdoek voor algemeen gebruik is echt een wonder. Met een beetje water, maak jij alle oppervlakken, inclusief gootsteen en kookplaat in geen tijd schoon. Daarna krijgen oppervlakken van roestvrij staal (denk aan keukenmachines) een snelle beurt met de glas- en polijstdoek.

Op naar de woonkamer. Met de gewatteerde stofdoeken van EcoForce of de microvezeldoek van EcoZone ga je snel over tafels, kasten en planken om het stof weg te halen. Voor hardnekkig stof of vuil, kan je ook de hulp van de YouSea interieurreiniger inroepen. Het zit ‘m in de details, dus neem ook even de tijd om de kussens van de sofa op te schudden en accessoires goed te schikken.

In slechts enkele tellen laat jij ramen schitteren met de Ecodoo azijnspray. De heerlijke geur van framboos is een mooi extraatje. Spray de azijn op het glas- of spiegeloppervlak en veeg met de E-cloth glas- en polijstdoek alle vlekken en vingerafdrukken weg. Zonder strepen te maken.

We zijn halfweg… kijk eens wat je al achter de rug hebt!

En we geven niet op. Nu is de badkamer aan de beurt. Ook hier laten we het zware werk aan de professional van dienst over. Strooi een handvol citroenzuur in het toilet en laat deze zijn werk doen. De witte azijnspray met frambozengeur zet je aan het werk op de kalkaanslag rond de kranen. Maak de douche of het bad en de gootsteen schoon met een multifunctionele badkamerreiniger. Als het citroenzuur z’n werk gedaan heeft, maak de WC nog even schoon met de toiletborstel en ga over de spoelbak en de rand met een anti-bacterieel doekje.

Dat gaat vlot… nog snel over de vloer met een dweil.

Eerst even met de stofzuiger door de ruimte. Het natriumbicarbonaat heeft het nodige gedaan om vuil en geurtjes subtiel te verwijderen. Daarna met de dweil erdoor. Met de Method vloerreiniger met citroen en gember heb je geen emmer nodig. Spuit de vloerreiniger rechtstreeks op je vloer en ga er met de natte dweil over. Snel en het ruikt heerlijk fris. Voor wat extra frisheid, kan een van de luchtverfrissers het nodige doen.

net op tijd klaar met de schoonmaak

En klaar!

Net op tijd! Daar komen de gasten al aan. Zet je snel op de bank (zonder die net opgeschudde kussens weer plat te drukken). Adem rustig in en uit en oefen je “oh, maar mijn huis ligt er altijd zo bij”-uitdrukking voor wanneer de complimenten komen. Dat heb je goed gedaan!

Op zoek naar meer natuurlijke schoonmaaktips? Check dan zeker onze volgende artikels:

-   Waarom kiezen voor natuurlijke schoonmaakproducten?

-   5 manieren om azijn te gebruiken in het huishouden.

-   Jouw keuken ecologisch schoonmaken doe je zo.