Waarom kiezen voor natuurlijke schoonmaakproducten?

Wist je dat het niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor je lichaam, wanneer je kiest voor ecologische producten om schoon te maken? Heel wat mensen hebben te kampen met droge handen, allergieën, een extreem gevoelige huid. Herken je dit? Dan weet je vast ook dat schoonmaakproducten vaak niet lief zijn voor onze huid en gezondheid. Er is een oplossing: eco, hypo-allergene producten om je huis mee te poetsen.

Wat doe ik met mijn andere schoonmaakmiddelen?

Heb je nog schoonmaakmiddelen in de kast staan? Gooi ze dan zeker niet weg. Dat is ook geen duurzame keuze. Vervang stap voor stap jouw badkamer-, keuken- of allesreiniger door een natuurlijke variant. Kies bewust voor biologisch afbreekbare merken en verpakkingen. Jouw favoriete eco schoonmaakproduct gevonden? Koop het dan in grootverpakking of met navulverpakking.

 Waar let ik best op bij het kiezen van eco schoonmaakmiddelen?

Super dat je kiest voor ecologische producten om schoon te maken! Maar, er zijn zoveel soorten, welke kies je? Belangrijk is dat er geen bleekmiddel of chloor in zit, dat ze biologisch afbreekbaar zijn en natuurlijke en plantaardige ingrediënten bevat. Merken als Ecover en Bio-D zijn ondertussen een vaste waarde, maar er zijn nog tal van andere eco schoonmaakproducten die goed zijn voor jou en de planeet.

We zetten enkele must-haves voor jou op een rijtje:

Efficiënt tegen vuil, zacht voor je gevoelige huid.

zachte handen schoonmakenPoetsen kan heel rustgevend werken. Lekker muziekje op, de heerlijke geur van poetsmiddel en het heerlijk kopje thee dat op je staat te wachten als je klaar bent. Hoe kan het nog beter? Door te kiezen voor parfumvrije en hypo-allergene schoonmaakproducten die goed zijn voor jezelf en voor de planeet. Dan heb je meteen ook geen last meer van droge handen of eczeem achteraf. 

Kies je voor Eco Max, dan kies je voor het totaalplaatje. Het merk heeft een heel gamma aan vegan schoonmaakproducten, met het heerlijke parfum van natuurlijke essentiële oliën. Therapeutische kwaliteit uiteraard. Het Canadese schoonmaakproducten merk gaat nog een stapje verder. De producten worden gemaakt met 100% groene energie en om minder plastic te verbruiken, zijn de producten ook navulbaar. 

Zeg je multifunctioneel, dan zeg je Mulieres Natuurlijke Allesreiniger. Je poetst er niet alleen zowat alles mee, je kan er ook op een natuurlijke manier ongedierte op je planten mee bestrijden, of je groenten en fruit mee wassen. En niet te vergeten, lief voor jouw huid.

Extra zacht voor de huid, maar zeer actief tegen vuil, dat is deze Sonett sensitive allesreiniger. Het bevat ook geen nare, chemische geur. Je huis is natuurlijk schoon.

Allesreinigers - alleskunners om het huis goed en natuurlijk te poetsen

De beste #lesswaste tip die we je kunnen meegeven: ecologische schoonmaakproducten kunnen veel meer dan enkel de vloer reinigen. Ze zijn multifunctioneel. De echte alleskunners, zijn de allesreinigers.

Zo is de allesreiniger van Ecodoo is uitermate geschikt om je ramen mee te laten stralen.

schoonmaken ramen allesreinigers

Poetsen met de oppeppende geur van roze pompelmoes en bloedappelsien? Ja, daar worden wij ook instant happy van. De Method Allesreiniger spray geurt niet alleen heerlijk, maar is ook biologisch afbreekbaar en bestrijdt vuil op een duurzame manier. In dezelfde categorie om van schoonmaken een plezier te maken, is deze Marcel’s Green Soap allesreiniger.

Ecologisch schoonmaken, dat is ook kiezen voor grotere verpakkingen. Deze biologisch afbreekbare allesreiniger van Ecover is niet getest op dieren. Het hult je huis in de zalige geur van citroengras en gember en is verkrijgbaar in een voordelige 5 liter verpakking. Tot 76% minder plastic verbruiken? Dat doe je met de grootverpakking van Attitude Bulk2 Go. Deze allesreiniger bevat saponinen, die met hun krachtige reinigingskracht ook nog eens lekker, maar natuurlijk, schuimen.

Nood aan iets krachtigers voor hardnekkig vuil? Kies dan voor de zuiver plantaardige intensieve allesreiniger en ontvetter van Sonett. Deze bevat biologische sinaasappelolie en is zeer zacht voor je (gevoelige) huid. De absolute x-factor onder de allesreinigers, die is voor de Delphis Eco Xfactor allesreiniger. Deze verwijdert moeiteloos schroeivlekken of, wanneer de kinderen te enthousiast hebben geschreven, zelfs balpenvlekken.

Natuurlijk en grondig de badkamer poetsen.

De badkamer schoonmaken. Niet meteen onze favoriete bezigheid, maar met deze topproducten, lukt het allemaal veel beter. Hardnekkige kalk verdwijnt als sneeuw voor de zon en de badkamer glanst als nooit tevoren.

Help, die hardnekkige kalkaanslag in je toilet. Zelfs een klassieke toiletreiniger heeft er moeite mee. Deze Ecover WC reiniger niet! De gel werkt superefficiënt: tot 10x sneller dan een klassiek WC-product.

Er zijn ook heerlijk geurende alternatieven voor de klassieke WC blokjes. Probeer eens dit eco blok van Marcel’s Green soap met de geur van geranium en citroen. De houder is gemaakt van 100% gerecycleerd post-consumer plastic.

Wist je trouwens dat je heel wat van onze WC-reinigers in grootverpakking kan kopen?

Je bad of douche reinigen? Dat doe je met de doeltreffende Ecover Essential kalkreiniger, geproduceerd in België. De geur van versgeperste citroen, trouwens 100% natuurlijk,  is gewoonweg heerlijk.

De badkamer glanst en jouw humeur straalt nog meer? Komt dat door de badkamer reiniger met munt en eucalyptus van Method? Duurzaam schoonmaken wordt dankzij de PowerGreenTM technologie een plezier.

De ultieme schoonmaak tip voor de badkamer is witte azijn. Het verwijdert niet alleen kalkaanslag, het reinigt en ontsmet ook doeltreffend. Ecodoo voegde er de aangename geur van framboos aan toe.

TIP: Ontdek hier 5 manieren hoe je natuurazijn kan gebruiken om schoon te maken.

Sodasan zorgde dan weer voor een azijnreiniger die zacht is voor je huid, maar hard tegen vuil en geurtjes.

Leef, kook en poets natuurlijk in jouw keuken

Dan is de keuken aan de beurt. We bereiden hier elke dag heerlijke maaltijden voor heel ons gezin en brengen er heel wat tijd door. Natuurlijk dat we hier voor extra hygiëne gaan, zonder chemische producten te gebruiken.

Eén product om alles meteen krachtig aan te pakken, van vet tot de kleinste kruimel: de Attitude keukenreiniger. Multifunctioneel en superkrachtig dankzij de Attitude Nature+ Technology. Bovendien ruikt het ook nog heerlijk naar citroen.

Op een veilige manier heerlijke maaltijden bereiden, dat vraagt om een hygiënische keuken, zowel privé als professioneel. Dit doeltreffende keukenontsmettingsmiddel van Delphis reinigt alle harde oppervlakken en doodt maar liefst 99,99% van alle ziektekiemen. En ja hoor, helemaal natuurlijk!

Kokkerellen is leuk, de afwas vaak wat minder. Dankzij het Ecover schuurmiddel is ook de opruim achteraf kinderspel. Het reinigt krachtig, zonder krassen of andere sporen na te laten.

Snel wat gemorste etensresten laten verdwijnen of een vlekje wegwerken, kan met de hygiënische schoonmaakdoekjes van Marcel’s Green Soap. 100% biologisch afbreekbaar, en ook altijd handig om onderweg bij te hebben.

Zero-waste poetsen, kan dat?

diy wc reiniger

Zero-waste poetsen is niet zomaar een trend. Steeds meer mensen zien er de voordelen van in, zowel voor de natuur als voor zichzelf. Bovendien spaar je er ook nog eens ruimte in je kast mee uit. Eco schoonmaken, zonder extra afval, dat kan door het gebruik van pods of tabletten van YouSea of Ecopods. Of met de druppels schoonmaakmiddel van OceanSaver.

Ga je graag zelf aan de slag? Ontdek dan ons recept voor je eigen natuurlijke wc-reiniger. Het vraagt slechts 5 minuten van je tijd. Alle ingrediënten, zoals azijn, natriumbicarbonaat en sodakristallen vind je bij Big Green Smile.

Bewust kiezen voor eco schoonmaakproducten is niets nieuws. We ontdekken opnieuw de traditionele schoonmaak- en wasproducten en kiezen bewust voor onze eigen gezondheid en die van de natuur.