De 6 stappen om deze lente op te nemen in jouw ochtendritueel

Eindelijk is het tijd om uit de winterslaap te ontwaken: de lente is op komst. Je voelt het aan alles: de dagen worden langer, de eerste bloemetjes komen uit en de vogeltjes zingen luider dan anders. Heel wat mensen ervaren op dit moment echter een energiedip. Met onze 6 tips voor het ideale lente ochtendritueel start jij je dag niet alleen met de glimlach, maar ook barstensvol energie! Laten we er meteen invliegen…

Stap 1: Neem je tijd! Zelfzorg is belangrijk.

Stop met dat snoozen om daarna tegen 200 km per uur je dag te moeten starten. Zet je wekker iets vroeger en neem tijd voor jezelf. Ja, voor de grote ochtendrush start (en terwijl je huisgenoten nog slapen). Onze tip: sta een uurtje vroeger op en plan een moment van yoga of meditatie in. Kleine stretch oefeningen bij meditatie of yoga kunnen al het verschil maken. Beetje hulp nodig? Dan is deze fitness-, yoga- of pilatesband exact wat jij nodig hebt. Of doe eens een ochtendwandeling om hoofd en lijf wakker te maken. Goed begonnen is half gewonnen, nietwaar?

Stap 2: Tijd voor een oppeppende douche

Na je wandeling of meditatiemoment is het tijd om je lichaam helemaal wakker te maken. De kracht van essentiële oliën zijn niet te onderschatten. Elke geur heeft zijn specifieke werking. Afhankelijk van wat jij die dag nodig hebt, start jij je dag optimaal met de doucheproducten van Petal Fresh en Andalou.De beste manier hiervoor is een verfrissende douche. Weg met het duffe gevoel na het opstaan.  De geur van je douchegel en shampoo zorgen voor dat extra beetje pit. Zo zorgen citroen, pompelmoes of een andere citrusvrucht meteen voor een positieve vibe.Gember geeft je dan weer dat extra beetje pit dat je nodig hebt om je dag te starten. Neem zeker eens een kijkje bij Attitude voor een verfrissende douchegel met citroen of sinaasappel.

Onze ultieme douchetip hebben we jou nog niet verteld: zet de douche op koud aan het einde! Dit is goed voor je bloedsomloop en je krijgt een instant verwarmend gevoel van zodra je uit de douche stapt.

Wist je dat je douche op koud zetten een weldaad is voor je huid? Je huid wordt strakker en gaat meer stralen (door het bloed dat beter kan stromen). Bovendien verlicht het jeuk en andere symptomen van een droge en gevoelige huid, zeker in combinatie met zachte doucheproducten.

Stap 3: Goedemorgen, lieve huid. Vandaag ga ik extra voor jou zorgen!

Niet alleen jij hebt ’s ochtends een kickstart van je dag nodig, ook je huid. Hoe beter je voor jezelf zorgt (hallo, zelfzorg!), hoe fitter jij je voelt. Je hebt het al begrepen, wakker worden is meer dan wat cafeïne in je lichaam gieten. Al genieten wij ook van die heerlijke kop zwart goud of groene thee, hoor!

Terug naar het punt van ons verhaal: zorg goed voor jezelf en verleng het effect van die zalige douche van daarnet. Herinner je je nog wat we vertelden over citrusvruchten bij stap 1? Onze favorieten zijn de hand & bodylotion met pompelmoes en sinaasappel van Faith in Nature en de bodymilk met olijf en citroen van Bee Honest.

Heb je last van een droge en gevoelige huid? Een verfrissend kruid dat je huid herstelt en revitaliseert, in combinatie met verzachtende ingrediënten als aloë vera, jojoba of avocado, is pepermunt. Probeer zeker eens de hand- en bodylotion met pepermunt van Avalon Organics of Dr. Bronner.

Stap 4: Gelaatsverzorging

Wees gerust, dit is een snelle, maar effectieve manier om dagelijks jouw gezicht te verzorgen. Eerst verzorg je je gereinigde huid met toner. De gezichtstoner van UpCircle met mandarijn en kamille is gewoonweg heerlijk verfrissend. Een extra boost nodig? Dan kiezen we steevast voor de hydraterende gezichtsspray van Weleda.

Om je gelaatsverzorging compleet te maken, hebben we nog een dagcrème met SPF nodig. Ook tijdens de nog koudere dagen is het heel belangrijk om je huid tegen de zon te beschermen. Onze favorieten? De Suntribe organic & vegan day cream, de Natura Siberica C-Berrica dagcrème en de extra beschermende Intense Defence Sheer Moisture van Avalon Organics.

Stap 5: Kies voor een ecologische deodorant met verfrissende lentegeuren

Net als bij alle verzorgingsproducten, kiezen wij ook voor onze deo voor 100% ecologisch. Maar de vraag is, in welke mood ben jij vandaag en welke deo geur hoort daarbij?

Wat denk je van:

-   Mandarijn & citroen (lees: “ik voel me gelukkig”) van The Lekker Company?

-   Citrus (lees: “het wordt een prachtige dag”) van Weleda?

-   Munt (lees: goeiemorgen!!) van We Love the Planet?

-   Meloen en citroen (lees: Ik kan niet wachten om te vertrekken) van Salt of the Earth?

Stap 6: Een gezond ontbijt (on the go)!

De laatste stap en zeker niet de minst belangrijke: een goed, gezond ontbijt is de beste start van je dag. Een goed ontbijt geeft je een stevige portie energie om je dag te starten. Ga jij voor havermout met yoghurt, of liever een smoothie?

Hoezo geen tijd? Herlees stap 1 nog even en neem je ontbijt mee “on the go”. Met het assortiment van ZipTop heb jij je smoothie in geen tijd ingepakt. Je lunch én je koffie (of thee) neem je mee in de leuke lunchboxen en koffiebekers van Huski of Stojo.

Een hele fijne dag!